Alle resultaten

Drukte op Techniekdag in Zelhem

Sociaal

Drukte op de Techniekdag in Zelhem

Afgelopen zaterdag werd de Techniekdag Achterhoek georganiseerd op het bedrijventerrein van Polyketting/Intralox in Zelhem. Toen om 10.00 uur ’s morgens de deuren opengingen was het al direct een drukte van belang. Techniek leeft in de Achterhoek, want er kwamen ruim 1500 jongeren met hun begeleiders naar Zelhem.

 

Op de Techniekdag worden jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 13 jaar met doe-activiteiten geënthousiasmeerd om voor een technische opleiding of een technisch beroep te kiezen. In Zelhem konden zij bij 58 bedrijven en opleidingen zien en beleven dat techniek echt cool is.

Aan het eind van de dag verlieten de jonge techneuten het terrein met volle rugzakjes, want wat was er een hoop te maken en te leren. Virtual Reality, robots, 3D-printen, een storing oplossen met een computer onder de motorkap van een auto, zelf een molentje of een lampje maken, smeden, proefjes doen met water en zelf rondrijden op een baggerkraantje, op de Techniekdag kon het allemaal.

De Techniekdagen zijn een initiatief van VNO-NCW Achterhoek, de Thematafel Onderwijs en Arbeidsmarkt (Regio Achterhoek) in nauwe samenwerking met het regionale bedrijfsleven en de regionale onderwijsinstellingen.

Grensoverschrijdend

Volgend jaar komt de Techniekdag Achterhoek weer naar een andere gemeente maar op 21 september organiseren partijen alweer voor de 3e keer een grensoverschrijdende Techniekdag. Dan zijn we te gast bij het Berufskolleg-West in Bocholt.

Wil jij op de hoogte blijven over de Techniekdagen kijk dan op www.techniekdag.nl

Bekijk alle resultaten