Alle resultaten

Een gezond, bruisend en innovatief 2023!

Met in deze Update: Ondernemers Proat in de Achterhoek, Een tweede leven voor afval, Impressie van de cobotdag in Tiel, een nieuwe podcast en onze vaste rubrieken RCT in beeld, "Gelinked" en de agenda.
Samenwerking
Een gezond, bruisend en innovatief 2023!

Een gezond, bruisend en innovatief 2023!

Wat niemand verwachtte is dan toch gebeurd: oorlog in Europa. En dat na twee jaren die worden gekenmerkt door corona. Haperende supply chains en onderdelen die niet beschikbaar zijn, krijgen nu een vervolg met gigantisch stijgende prijzen voor energie en mede als gevolg daarvan inflatie. Het jaar 2022 zal zeker de boeken niet ingaan als een voortkabbelende periode. Uiteraard bezorgt dit ondernemers flinke hoofdbrekens. Toch hebben we het afgelopen jaar kunnen zien hoe inventief en daadkrachtig veel ondernemers zijn. Velen realiseren zich dat samenwerking meer dan ooit het toverwoord is. Dat zien we in onze bijeenkomsten en overleggen waarin bedrijven kijken hoe ze samen ‘achter de meter’ hun energievoorziening kunnen organiseren. Maar de huidige tijd is eveneens een geweldige kans voor verduurzaming en circulair ondernemen. Dus bespreken ondernemers met elkaar hoe ze van afval grondstof kunnen maken. Het tekort aan personeel is een enorm issue, daar zie je dat ondernemers bekijken of ze mensen met minder kwalificaties toch duurzaam aan het werk kunnen krijgen, al dan niet door de inzet van technologie. Dat vernieuwen en innoveren gewoon doorgaan, zien we ook als we kijken naar de vouchers die we aan ondernemers hebben verstrekt om bedrijfsprocessen of producten verder te digitaliseren. Bijvoorbeeld aan bedrijven die kiezen voor papierloos werken, of een nieuwe kleine warmtepomp ontwikkelen die ook energie kan opslaan en gebruikmaakt van een phase change material (PCM).

Het mag een lastig jaar geweest zijn, ondernemend Gelderland bruist, is innovatief en werkt samen aan nieuwe oplossingen. Om die reden wensen we alle ondernemers een gezond, bruisend en innovatief 2023 toe. 

Bekijk alle resultaten