Alle resultaten

Eerste exemplaar Made in Apeldoorn uitgereikt

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Eerste exemplaar Made in Apeldoorn uitgereikt

1e exemplaar made in ApeldoornHet boekje ‘Made in Apeldoorn’ en de website zijn klaar. Tijdens een exportborrel bij Cor Rijken Verpakkingen op 14 februari krijgt Cor Rijken, als een van de eerste geïnterviewden het boek als eerste uitgereikt door innovatiemakelaar Jan-Willem Vos van RCT Gelderland. Samen met zijn collega Marieke op de Weegh hebben zij het project Made in Deventer naar Apeldoorn gehaald en dankzij de financiële middelen van de Cleantech Regio, Rabobank, gemeente Apeldoorn en RCT Gelderland is Made in Apeldoorn gerealiseerd.

 

Sinds het voorjaar van 2017 zijn in totaal zo’n honderd Apeldoornse bedrijven geïnterviewd over hun exportactiviteiten. Dat levert bijzondere verhalen op. Soms gaat het om kleine bedrijven, waar slechts enkele mensen werken, maar waar het overgrote deel van de productie wel naar buitenlandse klanten gaat. Je komt relatief onbekende bedrijven tegen, althans ondernemingen die de meeste mensen niet kennen, maar die in hun markt belangrijk en bekend zijn. Daarnaast bevat het boekje ook de verhalen over de bekende merken uit Apeldoorn, zoals Remeha, VDL Weweler en Bredenoord. Made in Apeldoorn is geïnspireerd op Made in Deventer dat in 2016 het licht zag en net als in Deventer beschikbaar in de talen Nederlands, Engels en Duits. De innovatiemakelaars Marieke op de Weegh en Jan-Willem Vos hebben het initiatief genomen om dit ook in Apeldoorn te gaan maken. De Cleantech Regio, gemeente Apeldoorn, Rabobank en RCT Gelderland hebben vervolgens voor de benodigde middelen gezorgd, waardoor het project gerealiseerd kon worden.

Bekijk alle resultaten