Alle resultaten

Eerste RCT Gelderland-podcast: Gewoon doen

Slim

Eerste RCT Gelderland-podcast: Gewoon doen

Benno Oderkerk is de oud-CEO van het bedrijf Avantes, gespecialiseerd in de productie van spectrometers. Zoals wel vaker het geval is leiden irritaties tot innovaties en tot nieuwe bedrijven. Avantes is daar een heel succesvol voorbeeld van. In deze eerste podcast van RCT Gelderland ‘Gewoon doen, de kunst van het innoveren’ spreken we met de oud-CEO dan ook over succesvol ondernemen.

Exemplarisch is de anekdote die hij vertelt over de bank, die wekelijks vinger aan de pols hield en hoe de kinderen, zo’n vijf jaar oud, hem destijds vroegen: “Zijn wij dan ook van de bank?” Maar hoe weerbarstig de praktijk ook kan zijn, Oderkerk slaagde erin een succes van zijn bedrijf te maken. Toen hij het bedrijf na 25 jaar overliet aan een nieuwe generatie was zijn idee, waarmee hij een kwart eeuw geleden startte in zijn schuur, uitgegroeid tot een MKB-multinational.

Innovatiemakelaar Jan-Willem Vos gaat met hem in gesprek over de ups en downs. Het is het eerste gesprek in een reeks podcasts met ondernemers uit de maakindustrie. Allemaal komen ze eigenlijk tot dezelfde conclusie: of je van een idee een succesvolle innovatie kunt maken, ontdek je pas als je het doet. Vandaar dat deze serie ook die titel heeft gekregen: Gewoon doen, de kunst van het innoveren.

Bekijk alle resultaten