Alle resultaten

EmBEDded IoT

Met in deze Update: de nieuwste podcast, met Mark Geerts van Paperfoam | Biobased verkeersborden uit Heteren veroveren straatbeeld | EmBEDded IoT | Digital Twinning | Interessante activiteiten in onze agenda.
Samenwerking
EmBEDded IoT

EmBEDded IoT

Om snurken tegen te gaan kennen we nu therapie, of andere hulpmiddelen. In de toekomst zou het bed zelf weleens van pas kunnen komen. Stel je een bed voor dat de snurkende slaper een zetje geeft, waardoor het snurken stopt. Onmogelijk? Nee hoor, als het bed via sensoren is verbonden met wifi wordt dit in de nabije toekomst mogelijk. Het is een voorbeeld dat op 25 augustus op de Noviotech Campus ter sprake kwam tijdens de workshop over Internet of Things (IoT).

De workshop is georganiseerd door RCT Gelderland in combinatie met Oostnl, waar Erwin Altena de projectleider is van Digipro. Dit is een Europees programma (“INTERREG 5a project”) dat in september wordt beëindigd, waarbij samenwerkende bedrijven uit Duitsland en Nederland subsidie konden aanvragen voor digitaliseringsprojecten, waaronder IoT. Naast het IoT-bed, dat het Arnhemse bedrijf Inspiro presenteerde, nam Dick Klaassen, Data acupuncturist van Xeelas/Hoppenbrouwers ons mee naar een ander project: sensoren die op containers en tanks worden geplaatst en zo in staat zijn om locatie, temperatuur en het niveau van vloeistoffen, zoals bier, tijdens het vervoer door heel Europa kunnen meten. Voordeel voor de producent is dat deze beter kan voorspellen of producten tijdens het vervoer uitvallen. Terwijl de vrachtwagenchauffeur niet langer allerlei formulieren hoeft in te vullen. Inmiddels rijden er 5.000 van deze containers rond.

Bekijk alle resultaten