Alle evenementen

24 juni: Netwerkbijeenkomst duurzame bedrijven Cleantech Regio

Snel naar onze agenda. Hier vind je de aankomende events, zoals experttafels, smartcafés en andere inspirerende bijeenkomsten in je regio.
Schoon

24 juni: Kijkje in de keuken bij Industriewater Eerbeek en Moekotte

(In plaats van de bijeenkomst die eerder gepland stond, houden we een bijeenkomst bij Industriewater Eerbeek en Moekotte op 24 juni)

Op 24 juni, van 16.00 tot 20.00 uur, vindt een bijeenkomst plaats voor duurzame bedrijven in de Cleantech Regio. Het afgelopen jaar hebben we tientallen bedrijven gesproken over hoe zij omgaan met afval, energie, maar ook over innovatie, de verbinding met de regio of het personeel. Een weerslag van die interviews is geplaatst onze website (Duurzame bedrijven) en ook op de websites van de Cleantech Regio en Ondernemend Cleantech Regio.

Een aantal interviews is terechtgekomen in het boekje ‘Oog voor de omgeving’ dat in december is gepresenteerd. Dit boek en deze interviews vormen de start van een kennisgroep van duurzame bedrijven die een paar maal per jaar een ‘kijkje in de keuken’ nemen bij elkaar. Wat uit de interviews namelijk blijkt, is dat het ene bedrijf interessante ervaringen heeft opgedaan met het sluiten van de cirkel, terwijl de ander juist meer werk heeft gemaakt van de verbinding met de regio. Bedrijven kunnen dus van elkaars ervaringen leren en zo met elkaar stappen zetten op weg naar circulair produceren en werken.

De eerste bijeenkomst van deze groep is gepland op 24 juni. We starten de bijeenkomst met een rondleiding bij Industriewater Eerbeek en rijden daarna naar Moekotte (15 minuten rijden), waar de rest van het programma wordt gehouden. Hierdoor begint de bijeenkomst wat eerder, namelijk om 16.00 uur. Het aantal deelnemers dat we kunnen ontvangen is, mede door COVID-19, beperkt, maximaal twintig personen.

Waarom gaat het interessant worden? Industriewater Eerbeek is met een proces bezig, waarbij duurzaam en digitaal elkaar gaan versterken. Zij willen de monitoring van de reiniging van het proceswater van de drie papierfabrieken uit Eerbeek verregaand digitaliseren. Nu zijn het vooral de medewerkers die de parameters in de gaten houden. Op termijn wordt het, met behulp van sensoren, artificial intelligence en machine learning, mogelijk dat machines dit gaan doen. De mens wordt dan gewaarschuwd als parameters (Industriewater Eerbeek heeft er zo’n 250) worden overschreden.

Deze aanpak heeft uiteraard ingrijpende gevolgen voor de medewerkers die er werken. Naast de presentatie van Industriewater Eerbeek zal Moekotte uit Apeldoorn vertellen wat hun rol in deze digitalisering is en DSSmith (een van de papierfabrieken die proceswater leveren) zal ingaan op de wijze waarop dit bedrijf hun proces optimaliseert. Verder is het beslist de moeite waard om bij Industriewater Eerbeek rond te lopen en te zien hoe zij werken.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk.

 

Dit staat op de agenda

Bekijk alle evenementen