Alle resultaten

Experttafel

Schoon

Ondernemers enthousiast over inzet waterstof

Tijdens de Experttafel op donderdag 25 april gingen 35 ondernemers met elkaar in gesprek over waterstof en de industriële energietransitie. De ondernemers waren te gast bij Toyota Material Handling in Ede. Voor de leverancier van intern transport is duurzaamheid een belangrijk thema. Met hun initiatief de H2 Milkrun Road Show willen ze transport toepassingen met waterstof mogelijk maken voor het brede mkb.

Waterstof voor (intern) transport

In de sector van material handling wordt waterstof al sinds langere tijd toegepast. De technieken en producten zijn er en worden met name in Amerika al op grote schaal gebruikt. Het milieu is hierbij vaak de aanjager, maar voor ondernemers zijn het financiële aspect en technologische ontwikkeling de beweegredenen om te oriënteren op waterstof.

Pilot: H2 Milkrun

Met de H2 Milkrun probeert Toyota de aandacht voor waterstof in de gehele keten op gang te brengen, zodat waterstof toegankelijk wordt ook bij kleinschaliger gebruik. Het idee daarbij is dat een tankauto met waterstof rondrijdt zodat verschillende ondernemers toegang hebben tot de brandstof.

Na een uitleg over het project werden de deelnemers rondgeleid en was konden waterstof heftrucks worden bekeken. Vervolgens gingen de aanwezige ondernemers in gesprek over de voorwaarden en drempels om waterstof in transport toe te passen en om wel of niet deel te nemen aan de H2 Milkrun.

Meer informatie over het H2 Milkrun project »

Over de experttafels

De experttafels zijn een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en worden mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio. Wij helpen ondernemers met de experttafels om hun innovatieve activiteiten te versnellen door het delen van faciliteiten en uitwisseling van kennis en deskundigheid met andere ondernemers en kennis-, onderwijs- en onderzoekinstellingen. We stimuleren samenwerking tussen ondernemers en andere organisaties door bij te dragen aan technologie overdracht, netwerking en informatieverspreiding.

Experttafel bij Toyota in Ede

Rondleiding bij Toyota

Waterstof Heftruck van Toyota

 

Bekijk alle resultaten