Alle resultaten

Freshlight brengt zuiver daglicht binnen

Schoon
Freshlight brengt zuiver daglicht binnen

Freshlight brengt zuiver daglicht binnen

Freshlight staat voor luchtzuiverende ledverlichting. Gezonde lucht is zuivere lucht. Voordat Aad van der Starre Freshlight oprichtte, had ionisatie al zijn interesse. Hij besloot zich te gaan concentreren op licht en ionisatie. ‘Om te kunnen innoveren moet je vrij durven te denken en vooral doen.’ Met die gedachte begint ontwikkelaar Van der Starre zijn dag.

Natuurlijk zonlicht

Voor de mens is natuurlijk zonlicht belangrijk. Ondanks dat zijn er veel werkplekken in kantoorpanden of fabrieken zo ingericht dat er weinig daglicht binnendringt, laat staan uv-straling. Het gebrek hieraan kan leiden tot concentratiestoornissen en chronische vermoeidheid. ”Natuurlijk zonlicht is goed voor de gezondheid.”, weet Van der Starre. Het verbetert niet alleen de productie van vitamine D, licht is ook direct van invloed op de stemming en alertheid. Het full spectrum zonlicht van Freshlight staat vrijwel gelijk aan natuurlijk daglicht en zorgt voor gezondere en productievere medewerkers.

Door de unieke combinatie van full spectrum zonlicht en krachtige ionisatie verbetert Freshlight de lucht- en lichtkwaliteit niet alleen in woon- en werkomgeving maar ook bijvoorbeeld in parkeergarages of in de agrarische sector. Door de lampen te installeren in stallen verminderen (fijn)stof, geur, ammoniak en pathogenen.  Het risico op gezondheidsproblemen wordt, dankzij een lagere infectiedruk, verkleind voor zowel mens als dier. Het heeft ook een positieve invloed op het gedrag en de hormoonhuishouding van dieren.

Ophouden met de wegwerpmaatschappij

De ledverlichting is uitgerust met een verwisselbare driver (startmechanisme).  “We moeten ophouden met de wegwerpmaatschappij en producten leveren die het hoogste rendement hebben”, vertelt Van der Starre. “Dit is de reden dat Freshlight als eerste een tube met uitwisselbare driver heeft ontwikkeld. Die geeft dankzij de modulaire opbouw het meest kostbare gedeelte van de tube, de led, een tweede leven. Wel duurzaam, niet duur! Hoe helder het licht, hoe minder vervuiling. De verlichting van Freshlight geeft tot maar liefst 217 lumen per Watt lichtopbrengst en is zeer energiezuinig.”

Aart van der Starre van Freshlight. Foto Fokke P. de Boer

Blijven innoveren

“Het woord perfect bestaat niet”, vindt Van der Starre. Zijn streven is dan ook: blijven innoveren en optimaliseren. Zo heeft Freshlight een nieuwe ionisatietechnolgoie die water ioniseert: FreshWater. Hierdoor kan water meer zuurstof, voedingsstoffen en mineralen opnemen. Planten, dieren en mensen profiteren van de verhoogde hydratatie en efficiënte opname van voedingsstoffen. Zo ontstaan een hogere immuniteit tegen ziektes, snellere groei en verhoogde productie. Van der Starre hoopt in de toekomst zijn productieproces geheel circulair in te kunnen richten om de kringloop te sluiten.

“Ons streven is: blijven innoveren en optimaliseren”

Aad van der Starre

Klik hier voor meer interviews met duurzame bedrijven

Bekijk alle resultaten