Alle resultaten

Gaaf! (blog)

Een speciale editie van de Update, geheel gewijd aan het event Nieuwe Tijden. Met: Nieuwe Tijden inspireert ondernemers | Avantes gaat altijd tot het uiterste | Hoe Michiel Muller markten op de kop zet | Smart Café Special | Blog door Jan-Willem Vos: Gaaf!
Samenwerking
Gaaf! (blog)

Gaaf!

Jan-Willem Vos interviewt gedeputeerde Michiel Scheffer tijdens Nieuwe Tijden

Maanden heb je eraan gewerkt en dan loop je ver voor aanvang het Honigcomplex binnen, proeft de sfeer van de zaal en denk ja, gaaf! We gaan het maken vandaag.

Een innovatiemakelaar is in principe een ‘verbinder’, zo u wilt een ‘oliemannetje’. Je brengt partijen, vooral maak- en IT-bedrijven bij elkaar, maar zíj innoveren. En als dat lukt krijgen zij, terecht, de credits. Zodoende blijven we vooral op de achtergrond. Maar ja, de provincie Gelderland financiert ons wel, dus dan wil je wel een keer laten zien wat er met dat geld gebeurt. Daarbij komt dat er met meer bekendheid een toenemend aantal bedrijven geïnteresseerd raakt in onze dienstverlening. Dat is natuurlijk een pluspunt. Dus besloten we een ‘event’ te organiseren.

Om met elkaar uit te vinden wat voor een event past bij RCT Gelderland en wat we met het event wilden bereiken, organiseerde ik met collega’s een zogenaamde ontwerpstudio. In deze werkvorm bepaal je wat voor soort event je wil, op welke uitkomsten je mikt, wat de randvoorwaarden zijn en welke doelgroepen je wil uitnodigen. Dit leverde op dat we samen met ondernemers wilden laten zien welke resultaten zijn bereikt en dat we een interactieve bijeenkomst wilden. Uit de ontwerpstudio kwam ook de titel: Nieuwe Tijden.

Badges Nieuwe TijdenMet die uitkomsten ben ik aan de slag gegaan, Voor de organisatie hebben we een professioneel bureau in de arm genomen. Echter, de inhoud van de deelsessies heb ik in grote lijnen zelf bepaald. Nu zijn wij innovatiemakelaars van het ‘verbinden’ en om die reden heb ik Open Space als werkvorm geïntroduceerd. Eigenlijk is dat een heel vrije werkvorm: iemand heeft een vraag, stelling, of idee en wil daar met anderen over sparren. Vind je als deelnemer dat je genoeg hebt uitgewisseld, dat je niets meer hebt te leren of in te brengen, dan geldt de wet van de twee voeten, ofwel dan loop je gewoon weg. Verbinden zit hier mooi ingebakken, omdat je kennis en ervaring deelt en kaartjes kunt uitwisselen. Na afloop hoorde ik wisselende reacties: sommigen vonden het heel leuk, voor anderen was het duidelijk wennen.

Het was voor mij trouwens ook even wennen dat er zoveel mensen niet komen opdagen zonder af te melden. Een kleine week van tevoren hebben wij nee moeten verkopen omdat we anders meer deelnemers dan plaatsen hadden. Achteraf gezien jammer, want voor deze mensen hadden we uiteindelijk toch ruimte . Dit alles laat overigens onverlet dat het een gaaf event was. De reacties van de bezoekers bevestigen dat. Volgend jaar weer?

Jan-Willem Vos

 

 

Bekijk alle resultaten