Alle resultaten

Weer een goed bezochte en geslaagde ACT-bijeenkomst

RCT Gelderland brengt ondernemers in contact met elkaar en met kennisinstellingen om hun innovatie verder te ontwikkelen. Dikwijls is een financiële ondersteuning in de vorm van een voucher daarbij nodig. Lees bij 'Resultaten' waar dit toe kan leiden...
Slim

Geslaagde ACT-bijeenkomst

Het ACT is sinds ruim 10 jaar een begrip in de Achterhoek. Het is een van de voorlopers van RCT Gelderland. Veel maakbedrijven vroegen: “De jaarlijkse bijeenkomst gaat toch wel door?” Natuurlijk, zeker als er zoveel vraag naar is vanuit de maakbedrijven. Dit jaar namen we het thema Smart Industry.

Achterhoekse maakindustrie omarmt het concept Smart Industry. Alleen, hoe pak je het nu aan? Vele ondernemers zijn ermee aan de slag gegaan. Tijdens deze ACT-bijeenkomst kregen rond 150 bedrijven sprekende voorbeelden van oplossingen van de voorlopers in Smart Industry. Ze maakten ‘hands-on’ kennis met nieuwe technologieën als de hololens en collaborative robots. Aan tafels konden ze rondom een twaalftal onderwerpen hun vragen stellen en de discussie aangaan.

Oost-Nederlandse Koplopers in Smart Industry

Evelien Bras van Thales en Marjolein Boezel van Van Raam trapten af als kopgroeplid van BOOST. Zij gaven aan welke vraagstukken zij tegen zijn gekomen bij de Smart Industry implementatie in hun eigen bedrijf. In BOOST zijn maakbedrijven, kennisinstellingen en intermediairs verenigd. De Oost-Nederlandse voorlopers in Smart Industry vormen de kopgroep in het BOOST programma.

Hands on met nieuwe technologieën

Vervolgens gaf Raymond Wentink van Singa een voorbeeld op welke wijze Augmented Reality voor de maakindustrie een kans is. Het plenaire deel werd afgesloten met de presentatie van Willem Bussink van WB Automation. Hij ging in op de toepassingsmogelijkheden van de collaborative robots.

Aan tafel

Zoals je de ACT-bijeenkomsten gewend bent: twee tafelrondes waarbij de deelnemers zelf keuzes maakten passend bij hun vraag. Met keuze uit:

  • Subsidiemogelijkheden voor Nederlands-Duitse samenwerkingen in Interreg projecten iPro / Rocket / GEP
  • CIVON en Smart Industry: mogelijkheden van smart business center
  • Masterclasses Smart Industry, Smart Hub Academy
  • HAN Associate Degree Smart Industry
  • ICT-Hub Achterhoek, het succesvolle concept ‘Innovatiehub’, nu speciaal voor ICT-studenten Jurgen Rutgers, BeSite
  • Initiatief Kracht van Big Data
  • Saxion Export Center
  • Initiatief Flexibele Montagelijn
  • 3D Metaalprinten

En natuurlijk was er ook genoeg tijd en gelegenheid om te netwerken.

Bekijk alle resultaten