Alle resultaten

Het gebouw van de toekomst

Met Robots en Chihuahua's tijdens het Machine Learning Event | 3D Printcafé in Winterswijk | Bootcamp Robotica in Ede | (On)Opvallend: Van West Koeltechniek. Lees verder onder deze foto.
Slim
Het gebouw van de toekomst

Het gebouw van de toekomst

Wanden 3D betonprinter Teuge

3D betonprinter in Teuge

Arvid Prigge maakte op 30 januari bekend dat hij in Teuge start met de bouw van De Vergaderfabriek, die dit voorjaar gereed zal zijn. Een futuristisch concept dat gebouwd wordt door de 3D-printer. Bovendien een gebouw dat meer is dan een ruimte waarin je bijeen kunt komen. De binnenkant van het gebouw is namelijk een beleving op zich. Waarom? “Als je de ruimte huurt voor yoga heb je een ander soort ruimte nodig, dan wanneer je een vergadering houdt, die moet leiden tot een beslissing. Onze ruimte kan aangepast worden aan het vergaderdoel,” aldus Prigge.

Dit is ook de reden dat Prigge betrokken is bij het onderzoek van het Radboud Universitair Medisch Centrum, waar wordt gekeken hoe de ruimte waarin je als patiënt ligt kan bijdragen aan het genezingsproces; een interactive healing environment.

De Vergaderfabriek wordt gerealiseerd door: Witteveen en Bos, Cybe Construction, The Form Foundation, Elma media, Lexence advocaten, Revelating en Centre4moods.  Naast de buitenkant wordt ook het interieurontwerp van Workshop of Wonders cradle to cradle.

De Vergaderfabriek is niet alleen een futurisch gebouw, het wordt ook futuristisch geproduceerd: door een 3D-printer. Prigge besloot samen met zijn vrouw deze Vergaderfabriek te bouwen naast de al bestaande Slaapfabriek, die zijn vrouw runt. Het was ook zijn vrouw die met de vraag kwam of de Slaapfabriek niet uitgebreid kon worden met een vergaderzaal. Dat vond hij een goed idee, mits “het wel echt ‘top’ is wat we realiseren.” Zo ging Arvid op onderzoek uit en hij kwam terug met het Opera House in Sydney als gewenste vorm. Om die ronde vormen van het Opera House te kunnen nabootsen, kan het gebouw het beste in 3D worden geprint. Daarom trad hij in contact met Cybe Construction in Oss, dat heel ver is op het terrein van 3D-printen.

Tijdens de hackathon die Neelie Kroes begeleidde werd het idee om het Opera House als inspiratiebron te gebruiken omgezet in een ontwerp. De bouw van de Vergaderfabriek is duurzaam. Nauwelijks afval, nauwelijks faalkosten, beton dat voor een groot deel kan worden hergebruikt.

Terug naar Update 1 – februari 2019

Bekijk alle resultaten