Alle resultaten

Hoe topsport innovatie stimuleert

Hoe topsport innovatieve trajecten stimuleert.
Samenwerking

Hoe topsport innovatie stimuleert

In vergelijking met 10-15 jaar geleden is de markt van sportvoedselproducenten een stuk breder geworden. Mensen willen steeds meer weten van hun eigen lichaam en gebruiken slimme gadgets om inzicht te vergaren. Sportvoeding, producten en ingrediënten, staan steeds vaker in het gewone supermarktschap vanwege toenemende interesse van de consument. Binnen het consortium Eat2Move onderzoekt men nieuwe ontwikkelingen, enerzijds voor de topsport maar ook voor een bredere populatie. Eat2Move is een verbinder en een samenwerking van verschillende organisaties.

Meer informatie over Eat2Move »

Tijdens de Experttafel over Voeding en sport op woensdag 26 juni kwamen ondernemers en partners van Eat2Move samen in Ede. Na de introductie over Eat2Move werden drie innovatieprojecten besproken om te kijken wat de aanwezige ondernemers vanuit de bedrijfsoptiek kunnen betekenen in deze trajecten. Zo sprak Cindy van der Avoort (HAN) over haar onderzoek naar nitraatrijk voedsel voor mensen met een hoge bloeddruk. Rieneke Terink van Wageningen University ging in op stressmarkers; hoe bereiken atleten een optimum voor tranings-stress? Michiel Balvers van ZGV lichtte Nutriprofiel® toe, een tool om het voedingsprofiel van een sporter in kaart te brengen.

Na de thematafels gaf Rob van der Werf (Sportdiëtist van TeamNL en docent bij de HAN) een presentatie over de perfecte tijdrit en de daarvoor benodigde ‘ingrediënten’. De bijeenkomst werd afgesloten met het bijwonen van de finish van de tijdrit van het NK wielrennen.

De experttafel Voeding en sport was een gezamenlijke bijeenkomst van Eat2Move en RCT Gelderland.

Experttafel deelnemers

Experttafel deelnemers

NK Tijdrit Experttafel

Bekijk alle resultaten