Alle resultaten

Innovatie voor Puttense ondernemers

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Innovatie voor Puttense ondernemers

innovatiehuis noord veluweDe gemeente Putten maakt nog maar verrassend weinig gebruik van de beschikbare financiële ondersteuning voor innovatieprojecten. Dit is gebleken uit een onderzoek van RCT Gelderland. Reden voor de innovatiemakelaars om zich op 26 juni samen met Innovatiehuis De Diamant te presenteren aan de ondernemers van Bedrijvenkring Putten.

 

„Hoe kan het dat een plaats met een breed scala aan innovatieve bedrijven de weg naar ondersteuning niet weet te vinden?” was een van de vragen die naar voren kwam tijdens de bijeenkomst. Sina Salim, innovatiemakelaar bij RCT Gelderland, zette de ondernemers aan het denken. „Niet alle ondernemers herkennen innovatie in hun bedrijfsproces. De economie groeit, de zaken gaan goed en innovatie wordt als iets groots en abstracts gezien”, zegt Sina. „Soms kan het goed zijn dat iemand van buitenaf meekijkt en inzichten brengt. Als innovatiemakelaar is dit precies wat wij doen. Doordat wij opereren vanuit de provincie kunnen wij dit kosteloos aan de ondernemer aanbieden.”

De aanwezige ondernemers zeggen allen dat ze te weinig op de hoogte zijn van de (financiële) ondersteuning die door de provincie aangeboden wordt. Dat blijkt ook uit het aantal aanvragen van regelingen zoals de Groeiversneller. De gemeentes op de Noord-Veluwe, waaronder Putten, blijven flink achter in aanvragen vergeleken met andere regio’s. „Het is aan ons en de provincie om deze regelingen bij de ondernemers onder de aandacht te brengen”, erkent Sina. „Daarom zullen wij als partner van Innovatiehuis De Diamant samen met hen de komende tijd actief de bedrijvenkringen bezoeken en informeren.”

 

Na afloop van het plenaire programma kregen de aanwezige ondernemers de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met de innovatiemakelaar én met elkaar.

Bekijk alle resultaten