Alle resultaten

Innovatie: vrijblijvendheid of niet?

Jouw businessversnellers in coronatijd.
Samenwerking

Innovatie: vrijblijvendheid of niet?

Wat kan ik morgen beter doen? Een ogenschijnlijk eenvoudige vraag, maar de uitdaging ligt in het antwoord. Er komt de afgelopen maanden veel op ondernemers af en dat vraagt veel van ons innovatief vermogen. Het biedt echter ook kansen, onder andere op het gebied van digitalisering. Daarover ging RCT Gelderland samen met Rabobank en vijf organisaties uit de regio Foodvalley in gesprek tijdens het webinar op dinsdag 16 juni. De conclusie van deze ondernemers? Innovatie is geen vrijblijvendheid. Blijf constant nadenken over verbeteren, begin klein en bouw successen verder uit.

Leren van start-ups

Volgens Niels Snoep, innovatiemanager bij Rabobank, kunnen gevestigde ondernemers veel leren van de wendbaarheid van Startups. Daarbij staan ‘Wat als…’ vragen centraal. De formulering van deze vragen geeft ondernemers tal van redenen om aan de slag te gaan met innovatie. De drie innovatietips van Niels? Ga actief aan de slag met je businessmodel, durf te falen en betrek het bestaande ecosysteem in je proces.

In de praktijk

Hoe ga je als ondernemer concreet aan de slag? De deelnemende bedrijven nemen ons mee in hun tips! Zo is Noldus al dertig jaar actief in softwareontwikkeling en hebben zij de afgelopen jaren de organisatie getransformeerd naar volledig agile. Het Edese Innius zet vol in op het verbeteren van de klantervaring door data- en machinemonitoring op afstand. Vanuit het ICT campus programma in de regio is Knooppunt Techniek bezig met het oprichten van een Digilab waar studenten aan de slag kunnen met vraagstukken van ondernemers. Het familiebedrijf Jadima wil door digitalisering de ontwikkeling van hun spuitgietgereedschappen nog meer stroomlijnen. En als laatst aan het woord het bedrijf Mprise, die naast het ontwikkelen van software jaarlijks zo’n 1.500 mensen opleidt in de IT-sector.

Spreker Rabobank
Sina en Rob
Innius en Noldus

Het webinar Innovatie en digitalisering werd georganiseerd door RCT Gelderland en Rabobank Vallei en Rijn.

Bekijk alle resultaten