ITdustrietafel 8 november: informatie is het nieuwe goud

Informatie is het nieuwe goudInformatie is het nieuwe goud. Big Data zijn mooi, maar wat hebben we eraan als we daar niet de juiste informatie uithalen? En om informatie draait het in de toekomst steeds meer.

Tijdens de eerste ITdustrie tafel gaan maakindustrie en IT in de Stedendriehoek in gesprek over het thema ‘Informatie is het nieuwe goud’. RCT Gelderland organiseert deze ITdustrie tafel bij en in samenwerking met Luminis Apeldoorn op dinsdag 8 november van 16.00-18.00 uur.

De ITdustrie tafels hebben tot doel om IT en maakbedrijven in de Stedendriehoek met elkaar in contact te brengen. Het gaat om kleinschalige ‘oploopjes’, waaraan steeds een IT-speler en zo’n tien maakbedrijven deelnemen met telkens een wisselend thema.

 

Tijdens de eerste ITdustrie tafel is het thema: Informatie is het nieuwe goud.

Centraal staat de vraag hoe we uit de berg data de juiste informatie halen, die ons helpt om processen te verbeteren, keuzes en beslissingen te ondersteunen of inefficiënties inzichtelijk te maken. Het is bijvoorbeeld het verschil tussen gewoonweg een lange lijst met omzetcijfers en het inzichtelijk hebben gemaakt van piek- en dal momenten en hier op slimme wijze op inspelen.   

Hoewel veel organisaties de (on)mogelijkheden van big data nog aan het ontdekken zijn, staat de volgende golf van ontwikkelingen alweer voor de deur: fast data. Online marketeers en e-commerce bedrijven zijn er al mee bekend of werken er zelfs al mee. Fast data staat namelijk voor het beschikbaar hebben van real-time informatie op basis van een constante stroom van inkomende big data; data die met hoge snelheid arriveren, maar nog steeds moet worden geanalyseerd en opgeslagen. 

Tijdens deze eerste ITdustrie tafel nemen we de deelnemers mee in de wereld van big en fast data. Dit doen we door een combinatie van uitleg over de benodigde technologie, live demo’s en enkele praktijkcasussen. De inhoudelijke begeleiding is in handen van Luminis, een softwarebedrijf dat zich richt op het verkennen en begeleiden van technologieën, waarmee nieuwe groeistrategieën en proposities gerealiseerd kunnen worden. Luminis maakt deel uit van het cluster Apeldoorn-IT.    

Bekijk alle resultaten