Alle resultaten

Lagemaat Circulair en geWOONhout winnen Gelderse Circulaire Innovatie prijzen

Schoon
<strong>Lagemaat Circulair en geWOONhout winnen Gelderse Circulaire Innovatie prijzen</strong>

Lagemaat Circulair en geWOONhout winnen Gelderse Circulaire Innovatie prijzen

Lagemaat Circulair uit Heerde heeft de finale van de Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 2023 gewonnen met hun Circulair Remontabel Bouwsysteem. De publieksprijs ging naar geWOONhout Wehl dat HOUTbaar Huis Didam voor de bouwsector maakt. Gedeputeerde Helga Witjes reikte de juryprijs uit en opende het circulair ondernemersloket Oost-Nederland.

Tijdens de drukbezochte finale op dé Health & High Tech Hub in Nijmegen, de Noviotech Campus werden donderdag 9 februari de winnaars bekend gemaakt. De Gelderse gedeputeerde Helga Witjes reikte de juryprijs van €3000,- uit. Lagemaat Circulair, dat tonnen sloopafval bespaart door de materialen 1 op 1 weer in te zetten als bouwmateriaal, ontving de juryprijs. geWOONhout dat modulaire, circulaire, CO2-arme woningen bouwt werd door publiek in de zaal en via de livestream de publieksprijs van €1000,- toegekend. Gedeputeerde Helga Witjes: “Prachtig dat vooral bouwbedrijven dit jaar zowel de publieksprijs als de Gelderse Circulaire prijs winnen! Een sector die de komende jaren het verschil kan maken.”

Inspirerende voorbeelden

Dit jaar waren er meer dan 35 inzendingen van bedrijven uit diverse sectoren, waaronder bouw, voeding en consumentengoederen. Een onafhankelijke jury bestaande uit Gelderse experts op het gebied van circulariteit beoordeelde de inzendingen op de mate van circulariteit, vernieuwend karakter, schaalbaarheid en samenwerking met andere partijen in de keten.


“We zijn ontzettend onder de indruk van alle inzendingen die we dit jaar ontvingen”, aldus plaatsvervangend RvN@ directeur Martijn de Haas, “De Gelderse Circulaire Innovatie Top 20 toont de kracht en de diversiteit van de innovatieve bedrijven in onze provincie. De winnaars zijn een inspiratie voor ons allemaal en we feliciteren deze circulaire koplopers met hun prestatie.”

Circulaire Ondernemersloket geopend door Gelders gedeputeerde Helga Witjes

Tijdens de finale opende Gedeputeerde Helga Witjes van Provincie Gelderland officieel het Circulair ondernemersloket Oost-Nederland. Ondernemers in Gelderland, die bezig zijn met circulaire projecten, lopen tegen belemmeringen aan en zijn op zoek naar tips en ervaringen van experts. Ondernemers uit Gelderland, kunnen daarvoor terecht bij dit digitale loket. Binnen het netwerk van CIRCLES worden belemmeringen genoteerd en gekeken, wie de ondernemer het beste kan helpen. Het circulaire ondernemersloket Oost-Nederland is een initiatief van Kiemt, VNO-NCW Midden en Provincie Gelderland, en wordt gefaciliteerd via de website van circles.nu.

Uitzending gemist

Tijdens de live uitzending hebben de ondernemers in de top 20 hun innovaties gepresenteerd aan een groot publiek van investeerders, klanten en zakelijke partners. De uitzending is terug te kijken op www.geldersecirculaireinnovatietop20.nl. Daar is ook alle informatie over de innovaties in de top 20 terug te vinden.

Bekijk alle resultaten