Alle resultaten

Leadax uit Wapenveld wint Veluwse Innovatieprijs 2018

Met de aankondiging van het Smart Café op 11 december | Leadax uit Wapenveld wint Veluwse Innovatieprijs 2018 | De toekomst van waterstof | Nationale Cobotdag | Buiten de keten kijken | (On)Opvallend: Oceanz | en de blog van Jan-Willem Vos: Inclusief. Lees verder onder deze foto.
Samenwerking
Leadax uit Wapenveld wint Veluwse Innovatieprijs 2018

Leadax uit Wapenveld wint Veluwse Innovatieprijs 2018

De jury én het publiek waren het er unaniem over eens: de circulaire loodvervanger Leadax verdient de Veluwse Innovatieprijs 2018. Deze eervolle onderscheiding wordt jaarlijks uitgereikt door Innovatiehuis De Diamant op de Noord-Veluwe. RCT Gelderland is een van de organisaties in het Innovatiehuis en innovatiemakelaar Marieke op de Weegh presenteerde de feestelijke uitreiking op 29 november.

Milieu

Het bedrijf uit Wapenveld ontwikkelde de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als gewoon lood, maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu. “Lood is een zwaar, toxisch metaal en duur. Wij bedachten een loodvervanger die eruitziet als en op dezelfde manier wordt toegepast als lood. We werken met een folie dat in veiligheidsglas van auto’s of gebouwen heeft gezeten. Door dit afval te verwerken in ons product doen we iets voor het milieu en is het eindproduct een stuk goedkoper”, vertelt Roeland van Delden, trotse winnaar van de prijs en directeur bij Leadax.

Kracht

Bij innovatieve plannen hebben ondernemers soms een steuntje in de rug nodig. Daarom biedt Innovatiehuis De Diamant deze ondernemers een podium. Met de Veluwse Innovatieprijs wordt zichtbaar wat de regio aan innovatieve ondernemers huist. De inzendingen voor 2018 hebben de jury opnieuw overtuigd van de kracht van het regionale bedrijfsleven. De belangrijkste conclusie is dat er in de volle breedte van de economie op de Noord-Veluwe sprake is van vernieuwingen.

Juryprijs en publiekswinnaar

De winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2018 voldoet volgens de juryleden aan alle criteria. Maar niet alleen dat, de jury was enorm onder de indruk van de wijze waarop de innovatie werd gepland en uitgewerkt. Door het kennen van de eigen sterkte, door de grote marktkennis en open te staan voor inbreng van anderen werd deze innovatie gerealiseerd. Naast jury verkoos het aanwezige publiek op donderdag 29 november Leadax ook tot publiekswinnaar en ging het bedrijf na de feestelijke avond met twee prijzen naar huis.

Lees meer over Leadax en hun circulaire loodvervanger >

Op de foto v.l.n.r. innovatiemakelaar Marieke op de Weegh (RCT Gelderland), juryvoorzitter Ronald Cleijsen (Wivé-Techniek), Roeland van Delden (directeur Leadax), Paul Verhoef (Rabobank). (foto Innovatiehuis De Diamant | Henk Merjenburgh)

Bekijk alle resultaten