Alle resultaten

Maak kennis met innovatiemakelaar Ruud Schuurman

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Maak kennis met innovatiemakelaar Ruud Schuurman

Ruud-Schuurman-Techniek en ‘mooi ondernemerschap’ – door mensen die aan de slag gaan en business durven te ontwikkelen. Daar loopt Ruud Schuurman warm voor. Ondernemers in de regio Arnhem-Nijmegen hebben grote kans hem binnenkort te ontmoeten. Hij maakt zoveel mogelijk afspraken bij bedrijven en zoekt de ondernemers op events op. Met als doel: “Verbinding. Door veel contacten te leggen en te luisteren naar ondernemers kunnen we kansen creëren voor nieuwe samenwerking”, vertelt hij enthousiast.

 

Na een promotie aan de Universiteit van Nijmegen heeft Ruud Schuurman anderhalf jaar in Italië gewoond en gewerkt. Daarna werkte hij veertien jaar als sales- en accountmanager, zowel in het mkb bij een familiebedrijf als bij een multinational in Emmerich op een productiesite. Daarna volgde een overstap naar de Universiteit Leiden waar hij business developer was voor innovatieve technologieën en hij doceerde technische bedrijfskunde aan de Hogeschool Saxion. Een veelzijdige carrière met een belangrijke rode draad: „Commercie combineren met innovatie, samenwerken en van elkaar leren.”

Samenwerking

„Mijn ruime ervaring zie ik als mooie bagage om in de regio mkb-bedrijven te helpen elkaar makkelijker vinden. Ik heb in mijn loopbaan veel nieuwe producten en processen zien ontstaan door samenwerking tussen bedrijven en nieuwe partners, vaak samen met klanten. Op de lange termijn leveren deze ontwikkelingen vaak een groot concurrentievoordeel op.”

„Het bezoeken van ondernemers is iets waar ik erg enthousiast van word”, vervolgt hij. „Al meerdere keren ben ik verrast door de prachtige technologie die ik in de regio te zien kreeg, tezamen met mooie projecten en internationale klanten. Innovatie ontstaat vaak via nieuwe netwerkpartners en het wegvallen van bestaande omzet, vaak in crisistijd. In de huidige economisch goede tijden zie ik hoe druk ondernemers zijn en ervaar ik het als een uitdaging om voor ondernemers van toegevoegde waarde te zijn en juist nu events te organiseren gericht op innovatie. Een makelaar bespaart de ondernemer tijd: ze kunnen op een efficiënte manier veel linkjes leggen met collega’s – ook in sectoren waarin ze zelf niet actief zijn.”

Workshop Circulair Ondernemen

Ruud nodigt ondernemers van harte uit voor twee evenementen. Voor Nijmeegse ondernemers is dat een driedaagse workshop Circulair Ondernemen ondersteund door het Nijmeegse Ondernemersfonds. Leer nu welke nieuwe kansen de circulaire economie biedt In de workshop van CIRCO en Startup mix leren zij welke nieuwe kansen de circulaire economie biedt.

 

Schuurman: „Onder het motto “men moet het dak repareren als de zon schijnt” wil ik ondernemers van harte uitnodigen zich aan te melden voor onze events. Ik zie uit naar kennismakingsbezoeken!”

Bekijk alle resultaten