Alle resultaten

Makelaars bezoeken Technische Industriële Vakbeurs

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Makelaars bezoeken Technische Industriële Vakbeurs

 

Technische Industriële Vakbeurs

Technische Industriële Vakbeurs

De makelaars van RCT Gelderland bezochten de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) in Hardenberg. RCT Gelderland was zichtbaar op de ‘BOOST’- wand. Op de wand werden alle deelnemers aan dit Smart Industry Netwerk van Oost-Nederland getoond. Onder de bezoekers kon het netwerk nog winnen aan naamsbekendheid, maar de innovatieve producten vertelden genoeg. Singa trok de aandacht met een ‘holo-lens’ en ook andere partijen, zoals UVS, Loratec, Wired Workers en Art-offrobotics waren zichtbaar aanwezig.

Toch kwamen de makelaars tot de conclusie dat deze beurs niet meer zo zeer een podium biedt voor innovaties, maar een platform is geworden om personeel te werven. In plaats van de „hardcore maakindustrie”, zoals makelaar Harold Vulink het verwoordde, „waren er vooral veel studenten en A-beroepen: arbeidsbemiddelaars, adviseurs, accountants…”

Gedurende de beursdagen konden bezoekers pitches en presentaties bijwonen, maar deze kregen niet veel publiek. Standhouders leken daarentegen wel goede zaken onderling te kunnen doen en contact te kunnen leggen met studenten.

Makelaar Ruud Schuurman nam deel aan een rondetafeldiscussie van het KIVI (het Koninklijk Instituut van Ingenieurs)  over predictive maintenance. De stelling was dat de beschikbare technieken hiervoor te ingewikkeld zijn om in de praktijk toe te passen. Schuurman: „Tiedo Tinga en Wieger Tiddens van de Universiteit Twente en een aantal maakbedrijven voerden een boeiende discussie rond types van maintenance analytics. Besproken werd hoe de stap gemaakt kon worden van experienced based analytics (knowledge) naar meer inzet van Data en Physics of Failure.” Hij verduidelijkt: „Als praktijkvoorbeeld werd de belasting van schokbrekers genoemd waarbij niet alleen het aantal vlieguren van helikopters bepalend is, maar bij data-analyse vooral de beladingsgraad een rol blijkt te spelen betreffende de noodzaak voor onderhoud.”

De makelaars niet gesproken op de TIV? Neem contact met hen op om een afspraak te maken:

Neem contact op met de makelaars

Bekijk alle resultaten