Alle resultaten

Mol Fresh Food winnaar Veluwse Innovatieprijs 2016

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Mol Fresh Food winnaar Veluwse Innovatieprijs 2016

Veluwse innovatieprijs 2016Mol Fresh Food in Putten heeft donderdagavond tijdens een inspirerende avond in de Veluvine in Nunspeet de Veluwse Innovatieprijs 2016 in ontvangst genomen.

 

Mol Fresh Food is een familiebedrijf gespecialiseerd in het machinaal schillen van uien en de levering van verpakte uienblokjes en uienringen. Dit proces heeft een enorme reststroom aan uienschillen, zo’n 60 ton per week. Voorheen gingen deze uienschillen naar de stort. Samen met partner BRS heeft Mol Fresh Food een raffinageproces ontwikkeld om deze uien reststroom te kunnen verwerken tot waardevolle ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit zijn smaak-, geur- en kleurstoffen met een 100% natuurlijke samenstelling.  Deze producten sluiten aan bij de huidige trend om E-nummers te vervangen. Inmiddels zijn diverse intentieovereenkomsten voor afname getekend en heeft het bedrijf intensief contact met internationale ingrediëntenproducenten.”

De prijs is een initiatief van De Diamant van Midden-Nederland, een samenwerkingsverband van ondernemers op de Noord-Veluwe en in Zeewolde. Met deze prijs wil de organisatie ondernemerschap en vooruitstrevende bedrijvigheid stimuleren.

Bekijk alle resultaten