Alle resultaten

MoveIn: tilhulp voor brancards

RCT Gelderland brengt ondernemers in contact met elkaar en met kennisinstellingen om hun innovatie verder te ontwikkelen. Dikwijls is een financiële ondersteuning in de vorm van een voucher daarbij nodig. Lees bij 'Resultaten' waar dit toe kan leiden...
Samenwerking

Tilhulp voor brancards

MoveIn tilhulp voor brancardsClark Nowack van het Nijmeegse bedrijf ReqCare ontdekte dat de ‘tilbelasting’ voor ambulancemedewerkers bij het in- en uitrijden van de brancard eigenlijk te groot is. Rugklachten zijn vaak het gevolg. Als ingenieur ontwikkelde Clark hiervoor een eenvoudige- en betaalbare oplossing: de MoveIn, die deze zware tilbelasting opvangt.

Door: ReqCare
Samenwerking met: Klein Mechaniek, Peters Fijnmechanische Techniek, CCC Projects & Engineering
Rol RCT Gelderland: bemiddeling en verbinding

Wens van ambulancepersoneel als uitgangspunt

Bij de ontwikkeling van de MoveIn waren de wensen en eisen van het ambulancepersoneel het uitgangspunt. De belangrijkste eigenschappen van de MoveIn: niet meer tillen, universeel toepasbaar voor (vrijwel) iedere ambulance en brancard, onderhoudsvrij met een lange levensduur.

Succesvolle innovatie door samenwerking

Voor de doorontwikkeling van het eerste model was aanvullende expertise nodig. Via RCT Gelderland kwam Clark in contact met CCC Projects & Engineering, Peters Fijnmechanische Techniek en Klein Mechaniek. Samen hebben zij de uiteindelijke MoveIn ontwikkeld. Mede dankzij een innovatievoucher van het RCT. De MoveIn is inmiddels op de markt en wordt bij meerdere ambulancediensten toegepast.
Clark Nowack: ‘Joost Bouman was mijn vertrouwenspersoon bij het vinden van geschikte partijen voor de verdere ontwikkeling van de MoveIn. RCT Gelderland heeft mij een aantal keren geholpen, door het leggen van contacten, en door mee te betalen aan de inhuur van expertise via een innovatievoucher.’

Bekijk alle resultaten