Alle resultaten

Nationale Cobot Dag op 18 november

Slim
Nationale Cobot Dag op 18 november

Nationale Cobot Dag op 18 november

De Nationale Cobot Dag is dit jaar een online event, op 18 november. Deze Nationale Cobot Dag Corona Editie bestaat uit een live uitgezonden rondetafelgesprek, afgewisseld met bedrijfsvideo’s en casestudies. Tussen de gesprekken zijn ook demonstraties te zien van de opstellingen van verschillende exposanten.

De onderwerpen die op de agenda staan zijn:

  • Cobots & de arbeidsmarkt
  • Cobots & Covid19
  • Cobots & nieuwe technologische ontwikkelingen

Je kunt meedoen

Aan het rondetafelgesprek nemen eindklanten en vertegenwoordigers vanuit brancheverenigingen, het onderwijs en de uitzendbranche deel. Als kijker word je actief betrokken bij de uitzending met behulp van de app Slido.com. Je kunt reageren op stellingen, meedoen aan quizzen en vragen insturen via deze app. Klik op de button en log in met code: NCD2020.

Waarom een cobotdag?

Er is de afgelopen jaren veel geschreven over robots die ons gaan helpen, maar ook over robots die onze banen overnemen en zelfs over robots die ons overnemen. Er wordt gelukkig ook steeds meer geschreven over de cobot, de collaboratieve robot, maar wat Olmia Robotics – de initiator van deze jaarlijkse dag, nog niet. Cobots zijn de robots waar we mee samenwerken. Ze zijn veilig om naast te staan, ze zijn licht, goedkoop (in vergelijking met industriële robots) en flexibel. Cobots stellen ons in staat om te werken met een robot, in plaats te werken als een robot. De Nationale Cobot Dag is in het leven geroepen om de bekendheid van cobots te vergroten en acceptatie te bevorderen.

Op de Nationale Cobot Dag laten bedrijven die zich bezighouden met cobots zien wat de voordelen zijn van cobots en welke mogelijkheden er zijn om repeterende taken te automatiseren met cobots. Maak kennis met diverse merken cobots, met hun applicaties, welke tools en toebehoren er zijn om van de cobot het flexibel inzetbare gereedschap te maken dat het is.

Dit artikel is gepubliceerd in Update 5 – november 2020. Bekijk hier alle verhalen uit de Update.

Bekijk alle resultaten