Alle resultaten

NextOEM voor ondernemers die de volgende stap willen zetten

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

NextOEM voor ondernemers die de volgende stap willen zetten

nextoemJe hebt een goed idee en dat heb je samen met je team omgezet naar een product waarmee je omzet maakt. Maar hoe breng je vervolgens je bedrijf naar een volgende stap? In deze kritieke overgangsfase, van startup naar scale-up, is leiderschap nodig. Dat vraagt om andere vaardigheden van de ondernemer. Herkenbaar?

NextOEM ondersteunt in deze doorgroeifase, om de kans op succes zo groot mogelijk te maken. De coöperatie NextOEM heeft met Brainport Development een programma ontwikkeld waarin deelnemende ondernemers met elkaar én met behulp van elkaar een ontwikkel- en groeitraject in gaan. In samenwerking met Briskr en RCT Gelderland wordt het nu in Nijmegen en omstreken uitgerold.

Jaarprogramma

“Next OEM business growth circles” is een programma van een jaar, waarin onderwerpen zoals strategie, organisatieontwikkeling & leiderschap, financiën, marketing en verkoop worden behandeld voor jouw specifieke bedrijf. De deelnemers leren niet enkel van de deskundigen maar ook van hun collega-ondernemers.

De groep, zes tot maximaal tien deelnemers, komt bijeen op zes contactdagen; een introductiedag en vijf bijeenkomsten van 14.00 tot ongeveer 21.00 uur. Tussentijds gaan de deelnemers zelf intensief aan de slag met de aangereikte materie. Ze worden begeleid door professionele programmaleiders en krijgen coaching waarbij gebruik wordt gemaakt van online tools.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij in de doorgroeifase zitten van startup naar scale-up: zij hebben één of meerdere producten beschikbaar en zijn gestart met de commercialisatie hiervan. Ook hebben ze vaak al een eerste investeringsronde achter de rug. Voordat de deelnemer begint aan het programma wordt een scan gemaakt van de ondernemersvaardigheden en van het bedrijf. Op basis hiervan worden de doelstellingen voor het programma samen met de ondernemer bepaald.

Community

Na het jaar worden de deelnemers niet aan hun lot over gelaten, zij kunnen onderdeel van de NextOEM community blijven. Hierdoor blijven zij profiteren van elkaars kennis en expertise tijdens cirkel- en netwerkbijeenkomsten met andere deelnemers, topic deskundigen en programmapartners.

 

Inschrijven kan nu: www.nextoem.com

 

Bekijk alle resultaten