Alle resultaten

Ondernemers in gesprek over cobots

Op donderdag 10 oktober.
Slim

Ondernemers in gesprek over cobots

Op donderdag 10 oktober organiseerde RCT Gelderland een Experttafel over automatisering in de maakindustrie. De bijeenkomst vond plaats bij Ratio Electric in Nijkerk. Ratio Electric ontwikkelt en produceert producten en systemen voor het aansluiten en verdelen van de netspanning. Dit doet zij voor de scheepvaart, kantoren, datacenters en mobility oplossingen. Al zo’n 20 jaar geleden ontstond de wens om een deel van de assemblage met een robot uit te voeren. Sinds enkele weken wordt er daadwerkelijk een cobot ingezet in het productieproces van stopcontacten voor laadpalen. Met deze oplossing laat Ratio Electric zien dat automatiseren ook binnen het kleinere mkb een goede investering is.

De oplossing werd samen met Gibas, eveneens gevestigd in Nijkerk, gerealiseerd. Gibas is een systeem integrator, actief in meerdere branches. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen ontwikkelt Gibas met ruim 20 technici maatwerk equipment voor machines in binnen- en buitenland.

Na een rondleiding en uitgebreide demonstratie van de cobot-opstelling gingen de aanwezige ondernemers in gesprek over vraagstukken op het gebied van automatisering met toepassing van een cobot of robot. De middag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Deze Experttafel is een project binnen de Strategische Agenda van Regio Foodvalley en wordt mede mogelijk gemaakt door RCT Gelderland, Provincie Gelderland, Regio Foodvalley, VNO-NCW VeluweVallei en Federatie Ondernemerskringen Valleiregio.

Logo provincie gelderland

Logo van Regio FoodValley

Logo van VNO-NCW

Logo van FOV

Bekijk alle resultaten