Alle resultaten

Op werkbezoek in Rivierenland

Samenwerking
<strong>Op werkbezoek in Rivierenland</strong>

Op werkbezoek in Rivierenland

Op de dag dat er gekozen wordt voor de Provinciale Staten, 15 maart, bezoeken de ambtenaren de regio Rivierenland. Een korte impressie van een dagje de regio rond.

Rivierenland kent twee speerpunten, agrofood en logistiek. De Betuwe wordt gekenmerkt door veel fruitteelt, niet voor niets noemt de regio zich Fruitdelta. De Betuwelijn en de A15 maken Rivierenland ook tot een logistiek centrum. Het werkbezoek van Roland Nordbeck en Samir Al Saiadi concentreert zich hier onder meer op. We starten met een mogelijk bekend bedrijf voor de mensen die bij Albert Heijn boodschappen doen: Den Eelder, te vinden in het zuivelschap van de supermarktketen. Den Eelder is een groot agrarisch bedrijf in de buurt van Zaltbommel. Het beschikt over zo’n 700 koeien en produceert zuivelproducten, zoals yoghurt, melk en karnemelk. Daarnaast wordt bij het bedrijf een groot gedeelte van de energie zelf opgewekt. Dat kan doordat er een biovergister op het terrein staat en er zonnepanelen zijn. Slechts een klein deel van de elektriciteit wordt ingekocht van de energiemaatschappij.

Daarna reizen we naar een carrosseriebouwer in Waardenburg: Hartog-Est. Dit familiebedrijf bouwt trailers op en werkt volledig vraaggestuurd. De klant komt met zijn of haar wensen en op basis daarvan gaan de engineers van het bedrijf aan de slag om tot de gewenste opbouw te komen. Tegenover Hartog-Est is Just Drive gevestigd, waar vooral gestandaardiseerde opbouw van kleine vrachtwagens plaatsvindt. Ook daar nemen we beide ambtenaren mee naar toe. Als innovatiemakelaars hebben wij in elke regio een groep ondernemers om ons heen, die een paar maal per jaar met onze meedenken in klankbordgroepen. De beide ambtenaren wonen een van deze bijeenkomsten bij, waarin we met ondernemers van gedachten wisselen over de digitalisering, met name het Europese programma EDIH (European Digital Innovation Hub), waar RCT Gelderland sinds 2023 met andere organisaties, zoals de Metaalunie, FME en de hogescholen, actief in is. We sluiten het werkbezoek af onder het genot van een stukje pizza en een drankje.

Zuivel bij Den Eelder
Carrosseriebouwer Hartog-Est
Bekijk alle resultaten