Alle resultaten

Opening nieuw Technasiumgebouw Candea College

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Opening nieuw Technasiumgebouw Candea College

Technasium CandeaHet technasium is een formule voor (beter) bèta-onderwijs op de havo en het vwo. Ons land telt 92 van dergelijke scholen, waaronder, als enige in deze regio, het Candea (sinds 2005). Doel van het onderwijs is meer leerlingen te laten kiezen voor een technische richting. Centraal staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O), dat leerlingen uitdaagt out of the box te denken. Daarnaast worden bijna spelenderwijs vaardigheden als samenwerken, plannen, communiceren en presenteren aangeleerd.
ren.”

 

Volgens Ben van den Anker van de centrale directie van de school, geeft het technasium het Candea iets extra’s. “Technici zijn veelgevraagd. Als je er gevoel voor hebt is het goed er al op jonge leeftijd mee in aanraking te komen. Het technasium geeft richting aan die technische oriëntatie. Onze ervaringen zijn positief. We trekken zelfs leerlingen van buiten ons gebied omdat wij deze richting in ons programma hebben. Met het nieuwe onderkomen kunnen we ze nu nog beter faciliteren.

Bekijk alle resultaten