Alle resultaten

Slimme machines op de FMB Zuliefermesse

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Slimme machines op de FMB Zuliefermesse

Duits vakmanschap en digitale technologie

(tekst onder de video)

Met een aantal nieuwsgierige ondernemers gingen we naar de FMB Zuliefermesse in Bad Salzuflen. Naast waardevolle informatie over zaken doen in Duitsland zagen we slimme productiemachines in actie. Mechanische Werkstätten veranderen langzamerhand in digitale bedrijven.

Nieuwe intelligente machines zitten vol met sensoren. Ze hebben nauwelijks storingen en zijn automatisch en flexibel in te stellen voor een grote variëteit aan fabricagemogelijkheden. Hoe ze dat doen zagen we bij Smart Factory OWL Fraunhofer. Daar kregen de ondernemers uit de maakindustrie demonstraties in de nieuwste digitale technieken, zoals: digital twinning, slimme montage assistentiesystemen, kunstmatige intelligentie (AI) en Industrial Internet of Things (IIoT).

Ben je als ondernemer ook nieuwsgierig naar deze nieuwe technologieën? Sluit je dan aan bij onze kenniskringen en technologiepools. Neem contact op met onze innovatiemakelaars.

Bekijk alle resultaten