Alle resultaten

Smart Business Center laat studenten en bedrijven samenwerken aan smart industry

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Smart Business Center laat studenten en bedrijven samenwerken aan smart industry

Smart Business CenterTechnische studenten van het Graafschap College, de Anton Tijdink Techniekopleidingen, Hogeschool Arnhem Nijmegen en Saxion gaan samenwerken met bedrijven uit de maakindustrie. Hiervoor opende Bea Schouten, gedeputeerde van de provincie Gelderland, eind mei het Smart Business Center (SBC). Dit heeft een plek gevonden in innovatiecentrum ICER op het DRU Industriepark te Ulft. Het is onderdeel van de nieuwe opleiding Smart Industry aan het Graafschap College.

In het Smart Business Center gaan de studenten samenwerken en laagdrempelig experimenteren. Maakbedrijven uit de Achterhoek kunnen hier ook hun vragen neerleggen over onder andere robotisering en digitalisering. De eerste cobotpool is bijvoorbeeld een product van het SBC. RCT Gelderland regio Achterhoek (ACT) is sterk betrokken bij het SBC door de verbinding te leggen met het netwerk van maakbedrijven en toeleverende ICT’ers in de Achterhoek. Daarnaast heeft de innovatiemakelaar zicht op welke behoefte en ontwikkelingen er zijn in de regio en kan zodoende projectideeën inbrengen in het SBC overleg.

Tweehonderd maakbedrijven

Het CIVON (Centrum voor Innovatief Vakmanschap) en het roc Graafschap College nemen het voortouw in het Smart Business Center. Daarbij worden zij ondersteund door de stichting SIRA die zo’n tweehonderd maakbedrijven uit de regio vertegenwoordigt. Naar verwachting doen in het eerste jaar twintig studenten mee aan de experimenten en loopt dat aantal op tot ongeveer 45.

Subsidie

De provincie onderstreept het belang van smart industry voor een florerende regio en stelt daarom subsidie beschikbaar voor het Smart Business Center. Hierdoor kunnen ook kleinere bedrijven, die niet in staat zijn oplossingen te vinden voor alle innovatieve vraagstukken, verder worden geholpen. Heeft u vragen of zoekt u aansluiting bij het SBC, neem dan contact op met innovatiemakelaar Harold Vulink.

Bekijk alle resultaten