Alle resultaten

Smart Cafés in 2018

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Smart Cafés in 2018

Smart CaféOver een paar jaar is het al zover: je bent leidinggevende van een team van medewerkers én cobots. Dit zijn colloborative robots, die kunnen samenwerken met elkaar en met mensen. In de Achterhoek zijn bedrijven inmiddels bezig met de aanschaf van cobots, zoals Corthogreen. Het bedrijf ken je waarschijnlijk niet, het product wel: de moestuintjes van Albert Heijn. Om die moestuintjes te vervaardigen is nog veel handwerk nodig, dat kunnen de cobots ook.

 

De innovatiemakelaars van RCT Gelderland ondersteunen bedrijven (mkb) bij de overgang naar slim en duurzaam produceren. Op 16 januari staan we hier tijdens ons derde Smart Café bij stil in Ulft. Ditmaal spreken we vooral over robotisering, flexibel produceren en de relatie mens en machine. Bedrijven als Ubbink en Corthogreen nemen u mee in hun ervaringen met cobot’s. Robbin Mennings, eigenaar van Wired Workers het uitzendbureau rond de Franka Emika cobot, zit bij onze vaste tafeldame Marieke op de Weegh aan tafel. Peter Stoverink vertelt aan tafel over de ontwikkelingen binnen Stooff op het gebied van flexibile manufacturing. Bronkhorst Hi-tech en de New Engineers zullen in ‘vlog- style’ hun visie op Smart industry belichten. New Engineers is een particuliere post-hbo/wo opleiding, gestart vanuit het bedrijfsleven en bedoeld om mensen op te leiden, die een vooraanstaande rol kunnen vervullen in een smart world, waarin flexibel produceren en robotisering aan de orde van de dag zijn.

 

Na het derde Smart Café in Ulft volgen er in februari, maart en april nog drie. Op 20 februari is het Smart Café op de Veluwe, op 20 maart in de Cleantech Regio (Stedendriehoek)en op 24 april in Rivierenland. Over de thema’s en bedrijven die tijdens deze cafés in de spotlight komen volgt meer informatie in de Updates van 2018. Interesse om deel te nemen aan het Smart Café op 16 januari a.s. in Ulft? Meld je dan via: www.rctgelderland.nl/evenementen.

Bekijk alle resultaten