Alle resultaten

Smart Cafés in Gelderland

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Smart Cafés in Gelderland

Smart Cafés in GelderlandIn november 2016 organiseerde RCT Gelderland het eerste Smart Café in Deventer. Dit jaar en komend jaar volgen er nog vijf smart cafés en inmiddels heeft de provincie Overijssel het idee ook overgenomen. De Smart Cafés vormen met de Masterclasses Business Modeling en Smart Industry een belangrijk onderdeel van de uitvoering van de BOOST-agenda. BOOST is het netwerk van bedrijven en branches die zichzelf beschouwt als de aanjager van de transitie naar Smart Industry in Oost-Nederland.

 

De Smart Cafés zijn bedoeld om bedrijven te inspireren, maar ook om hen te laten zien hoe belangrijk de overgang naar slimmer produceren is en wat dat voor individuele bedrijven kan betekenen. Industrie 4.0 of Smart Industry, verandert business modellen, maakt van machineproducenten dienstverleners en is soms ook een gamechanger, die bestaande business modellen op zijn kop zet. Tijdens de cafés wordt het thema steeds bepaald door de focus van de regio waar het café wordt georganiseerd en de transitie naar smart. De gesprekken met de bedrijven worden opgenomen zodat aan het einde van de serie van Smart Cafés een virtueel handboek Smart Industry is ontstaan dat bedrijven bij de overgang naar smart kunnen gebruiken. In het eerste Smart Café in Deventer spraken we met elkaar over de vraag hoe je de medewerkers hierin meeneemt, de sociale innovatie, een hoofdstuk van het handboek. In het eerstvolgende Smart Café ligt de nadruk op het ‘hoe’. Hoe maak je nu de omslag naar smart en wat komt daar dan bij kijken?

Programma

In 2017 organiseren we Smart Cafés in Nijmegen en de Achterhoek. In 2018 op de Veluwe en in de Stedendriehoek. Het eerstvolgende Smart Café vindt eind september plaats in Nijmegen van 16:00 tot 18:00 uur. De cafés vinden steeds tussen 16:00 en 18:00 uur plaats. Enkele weken na het café wordt erover dat café een webinar georganiseerd.

Masterclass

Voor bedrijven die stevig aan de slag willen met de omslag naar smart worden er Masterclasses Business Modeling en Smart Industry georganiseerd. De cafés zijn gratis toegankelijk, dit geldt niet voor de masterclasses, die bestaan uit zeven bijeenkomsten, waar een vaste groep van bedrijven, die zich vooraf hebben ingeschreven, aan deelnemen. In de Achterhoek is de tweede masterclass inmiddels georganiseerd, er bestaan plannen om ook in Nijmegen hiermee aan de slag te gaan. Het grote verschil tussen het café en de masterclass laat zich raden: het deelnemende bedrijf gaat daadwerkelijk aan de slag met de vraag wat betekent smart voor mijn business model en hoe kan ik de overgang naar smart maken.

Bekijk alle resultaten