Alle resultaten

Smart maintenance, een kwestie van slimme technologie?

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Slim

Smart maintenance, een kwestie van slimme technologie?

Jacques-Kok-smart-maintenanceWelke technologieën komen er op ons af? Hoe kunnen we big data gebruiken om slimmer onderhoud te plegen en hoe krijg je mensen mee in de wereld die Smart Industry heet?
Deze en andere vragen stonden 4 april centraal bij de bijeenkomst Smart Maintenance: een kwestie van slimme technologie?

 

Zestig deelnemers kwamen op dit initiatief van RCT Gelderland en ondernemersvereniging Lindus af bij AVR-Afvalverwerking in Duiven af. Robert Hageman van AVR heeft als plantmanager van een kapitaalintensieve industrie te maken met onderhoudskosten van 14 miljoen per jaar. Volgens GE kun je met behulp van sensoren en big data tot 30 procent besparen, maar in de praktijk blijkt dat je dat nog niet zo één, twee, drie voor elkaar hebt. AVR zet nu de eerste stappen naar een beveiligde verbinding en verwacht op termijn met de data ook daadwerkelijk tot serieuze besparingen te komen.

Voorspellende beheer

Volgens inleider Martin Blenkers van IJssel BV hebben we nog twee jaar nodig om tot algoritmes te komen. Je moet eerst het systeem lerend maken. Daarvoor heb je faaldata nodig terwijl je juist probeert falen te voorkomen. In een recent artikel over Conditional Based Maintenance wordt uitgelegd hoe je met een slimme web-applicatie en via ‘als-dan’ regels tot geautomatiseerde handelingen kunt komen.

‘Technologie kan niet zonder sociale vaardigheden’

In de sessie over Smart Working waardeerden de deelnemers de openhartigheid waarmee de mensen van de Kremer Groep hun ervaringen deelden over de ontwikkeling van leiderschap. ‘Technologie kan niet zonder sociale vaardigheden’ was een van de inzichten die deelnemers na afloop noteerden op een evaluatiekaartje. Het bleek dat diverse bedrijven op zoek zijn naar kennis, contacten en samenwerkingspartners. Ook is er interesse in een ‘leren van elkaar’ kring.

Wil jij ook stappen zetten op het gebied van Smart Maintenance? Neem contact op met de innovatiemakelaar in jouw regio!

Bekijk alle resultaten