Alle resultaten

SYMPLY THE BEST

Jaarlijkse Veluwse Innovatieprijs (VIP) 2023 - prijsuitreiking
Samenwerking
SYMPLY THE BEST

SYMPLY THE BEST

De ‘aftermovie’

Nou, zo simpel is het nu ook weer niet om de Veluwse Innovatieprijs te winnen. Maar heb je de prijs eenmaal op zak, dan lijkt de wereld voor je open te liggen. Dat bewezen de voorgaande edities wel. Roeland van Delden van Leadax was een van de eerste winnaars: “Ons bedrijf heeft na het winnen van de prijs de wind flink in de rug gekregen. Daarvoor zijn wij RCT Gelderland en het Innovatiehuis Noord-Veluwe nog altijd dankbaar.”

In 2023 staat er een volgende winnaar op: Reukema uit Harderwijk. Reukema heeft de prijs gewonnen, omdat zij aluminiumafval niet langer naar China brengen, waar ze het vervolgens met de hand sorteren. Tegenwoordig wordt dat afval in Harderwijk volledig automatisch verwerkt, op receptuur en vraag. Een prachtig voorbeeld van slim en schoon werken, waardoor naast economische winst een belangrijk maatschappelijk voordeel ontstaat.

Twee winnaars die tevreden zijn over de exposure voor hun innovatieve product. De Veluwse Innovatieprijs kent ook een publieksprijs. Die is dit jaar aan twee bedrijven uitgereikt: Bakkerij Schuld en RouteLogic. Bakkerij Schuld heeft naast energiereductie door verschillende energiebesparingsmaatregelen, een vernieuwende vacuüm baktechniek doorontwikkeld die zorgt voor een veel kortere baktijd, minder energieverbruik en een betere productkwaliteit.
RouteLogic heeft slimme routeplanning software ontwikkeld voor bedrijven met een eigen bezorgdienst. Door een eigen en uniek algoritme te ontwikkelen, zijn ze sneller en nauwkeuriger dan de concurrenten.
Voor het eerst is er in 2023 ook een prijs voor de innovatie met de meeste maatschappelijke impact op de digitale snelweg, de CAI Challenge. Die is gewonnen door: ’s Heeren Loo. Deze zorgorganisatie gaat de Nobi smartlamp, inzetten, een slimme lamp die zowel bijdraagt aan een betere zorg van cliënten, als de druk op het personeel verlaagt. Deze lamp kan de lichaamshouding van iemand op anonieme wijze analyseren om zo tijdig de juiste hulp te bieden.

In 2024 worden beide prijzen, de Veluwse Innovatieprijs en CAI Challenge, opnieuw georganiseerd. Meedingen naar een van deze prijzen? Meld je aan!
Neem contact op met de innovatiemakelaars van RCT Gelderland Marieke op de Weegh of Dr. Ir. Sina Salim (Ph.D.).

RCT Gelderland helpt maakbedrijven slimmer, schoner en socialer produceren en is partner van Innovatiehuis Noord-Veluwe.

Met dank aan: Geelco Koetsier Leadax – Sustainable | Circular Waterproofing Reukema, Bakkerij Schuld, RouteLogic, ’s Heeren Loo, TRIGOLIGN, Van Bilsen Groep B.V. Inclusief Groep, Dirk Jan Van Dalfsen, Flexyz – Software | Cloud | Security | IoT, Windesheim Landstede MBO, Innovatiehuis Noord-Veluwe, CAI Harderwijk, Veluwe Portaal, Kennispoort Regio Zwolle, VNO-NCW Midden, Rabobank, Provincie Gelderland,Henny Blokhuis, Manon Companjen, Marieke op de Weegh Dr. Ir. Sina Salim (Ph.D.) John Schraven en Jan-Willem Vos

Bekijk alle resultaten