Alle resultaten

Terugblik: Hoe houden we de ketens in de maakindustrie in stand?

Donderdagmorgen 28 mei, vanaf 08.00 uur, houden Lindus en RCT Gelderland de online bijeenkomst "Houd de ketens in de maakindustrie overeind". Meld je hier aan.
Samenwerking
Terugblik: Hoe houden we de ketens in de maakindustrie in stand?

Terugblik: Hoe houden we de ketens in de maakindustrie in stand?

Het coronavirus houdt al maanden de hele wereld in haar greep. Binnen de branches waar direct de gevolgen van het virus voelbaar waren, zijn snel allerlei initiatieven opgezet om ondernemers te ondersteunen.

Ook in de maakindustrie zijn de gevolgen merkbaar: orderportefeuilles drogen op, onderdelen zijn niet leverbaar en monteurs komen de grens niet over. De maakindustrie bestaat veelal uit een keten van samenwerkende bedrijven die met elkaar producten fabriceren. Als daar schakels tussen uit vallen, kan dat voor grote problemen zorgen. Valt de maakindustrie om, dan zijn de gevolgen voor de economie en de werkgelegenheid groot – zeker in Oost-Nederland. BOOST, het netwerk voor smartindustry in Oost-Nederland, heeft een actieplan opgesteld met als doel de maakindustrie overeind te houden.

Op donderdag 28 mei 2020 organiseerden RCT Gelderland en Lindus een digitale bijeenkomst over het actieplan van BOOST: “Hou de ketens in de maakindustrie overeind”. In deze uitzending werd de inhoud van het plan belicht en konden ondernemers problemen en ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren om met het actieplan aan de slag te gaan. Ben Brussen, oud-directeur van Bronkhorst High Tech en lid van BOOST, gaf kort de inhoud van het actieplan weer. Aansluitend deelde Erwin Hissink, CEO van Kinkelder B.V, in een vraaggesprek met Innovatiemakelaar John Schraven de aanpak binnen zijn bedrijf.

Deze video is een compilatie van de online bijeenkomst.

Bekijk alle resultaten