Alle resultaten

Tweehonderd ondernemers laten zich inspireren door Nieuwe Tijden

Een speciale editie van de Update, geheel gewijd aan het event Nieuwe Tijden. Met: Nieuwe Tijden inspireert ondernemers | Avantes gaat altijd tot het uiterste | Hoe Michiel Muller markten op de kop zet | Smart Café Special | Blog door Jan-Willem Vos: Gaaf!
Samenwerking
Tweehonderd ondernemers laten zich inspireren door Nieuwe Tijden

Nieuwe Tijden inspireert ondernemers

„Een event dat je als ondernemer in de maakindustrie niet kunt missen”, afficheerde RCT Gelderland. En dat bleek. De ruim tweehonderd ondernemers uit de maakindustrie in Gelderland die zich hadden aangemeld, verlieten ’s avonds geïnspireerd het Honigcomplex in Nijmegen. In vlot tempo hadden ze gave resultaten van ondernemers gezien die met hulp van RCT Gelderland verder zijn gekomen met hun innovatie, hoorden ze de enthousiast makende verhalen van de succesvolle ondernemers Michiel Muller en Benno Oderkerk en maakten ze nieuwe contacten tijdens interactieve deelsessies. Tussendoor kon bij een hapje en drankje, terwijl op de achtergrond jazzmusici speelden, volop worden ‘genetwerkt’.

‘Formule die werkt’

„We willen inspiratie geven en hopen dat daaruit mooie nieuwe verbindingen tot stand komen”, benadrukte makelaar Marieke op de Weegh, die samen met haar collega Jan-Willem Vos het dagvoorzitterschap op zich had genomen. Hoewel RCT Gelderland vernieuwing ademt, is er door al de jaren, sinds de voorlopers van RCT Gelderland in 2006, „één constante: RCT Gelderland is voor en door ondernemers  en de provincie financiert,” Vos vervolgt: „We zouden hier niet staan zonder de funding van de provincie. Dat de provincie financiert maakt ons werk makkelijker: ik kan tegen een ondernemer zeggen dat ik geen belang heb, behalve dat ik wil dat je het beter gaat doen. We kunnen onafhankelijk opereren: ik hoef niets te verkopen. Het is een formule die heel goed werkt.” Gedeputeerde van de provincie Gelderland, Michiel Scheffer, beaamde dat. „Ik sta hier met jaloezie”, bekende hij: „Ik wil de achtste makelaar zijn.” Hij complimenteerde de makelaars met hun succes. Een paar jaar geleden werden de regio’s samengevoegd en dat heeft gewerkt. „Door met elkaar te werken, kun je ook af en toe bij de buurman aan de slag gaan als het even past. En je hebt niet altijd een fit, maar dan heb je ook nog zes reservespelers. Je inspireert elkaar.”

‘Wees nieuwsgierig’

De zeven makelaars van RCT Gelderland, die normaal een rol op de achtergrond hebben als ze ondernemers adviseren en met elkaar in contact brengen, traden nu voor het voetlicht. Ze stelden zich voor en begeleiden de “deelsessies”  zoals het “Nieuwe Tijden RCT (world café)” en “Ruim baan voor nieuwe ideeën (open space)”. In deze kleinere settings werden de ondernemers uitgedaagd met elkaar in gesprek te gaan over hoe zij de ontwikkelingen in deze nieuwe tijden in hun business kunnen omarmen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan voldoende personeel? Hoe ga je om met data? Bedrijven die, mede door de inzet van RCT Gelderland, al succesvolle resultaten hebben geboekt, presenteerden zich. Daar en zeker ook voor ná het event in de dagelijkse praktijk gaat het credo van gedeputeerde Michiel Scheffer zeker op: “Wees nieuwsgierig naar elkaar.”

Bekijk alle resultaten