Alle resultaten

Twentse netwerken – interessant voor Gelderse maakbedrijven

RCT Gelderland brengt ondernemers in contact met elkaar en met kennisinstellingen om hun innovatie verder te ontwikkelen. Dikwijls is een financiële ondersteuning in de vorm van een voucher daarbij nodig. Lees bij 'Resultaten' waar dit toe kan leiden...
SamenwerkingAchterhoekDe LiemersStedendriehoekNoord-VeluweRivierenlandFoodvalley

Twentse netwerken

ETI netwerk TwenteElectrotechnische Industrie ETI zoekt aansluiting bij Twentse netwerken van maakbedrijven. RCT Gelderland helpt.

Waarom van ver halen, als het ook bij de buren kan? Dat geldt natuurlijk binnen en tussen de Gelderse regio’s, en ook bij de Overijsselse buren. Vooral de connectie tussen de Achterhoek en Twente ligt voor de hand.

Welke Twentse netwerken zijn interessant voor Gelderse (maak)bedrijven?

Electrotechnische Industrie ETI uit Aalten ontwerpt, produceert en levert al sinds 1957 betrouwbare oplossingen op het vlak van energietechniek voor industriële toepassingen. ETI is een onderdeel van Nivoge Holding, wat een combinatie is van bedrijven met industriële specialisaties. Eén van de doelstellingen betreft het behoud en de bevordering van werkgelegenheid binnen de werkmaatschappijen en regio.

Electrotechnische Industrie ETI is dus een maakbedrijf met diepe wortels in de Achterhoek, en met Twentse accenten. Twente is rijk aan bedrijfsnetwerken. Na het gesprek met de makelaar van RCT Gelderland heeft James Meijer gekozen voor 2 netwerken:

  • IKT, een groot netwerk van allerlei bedrijven en instellingen
  • TKT, high tech MKB’ers

Op termijn is Electrotechnische Industrie ETI ook van plan om contact te zoeken met  VMO, een netwerk specifiek voor MKB-maakbedrijven in Oost-Nederland.

‘Toegevoegde waarde’

Adjunct-directeur James Meijer over het belang van netwerken voor zijn bedrijf: “Voor ons is netwerken net als voor veel bedrijven van groot belang om uiteindelijk nieuwe klanten te vinden. Maar netwerken is ook om samenwerkingen aan te gaan en hiermee een grotere toegevoegde waarde te kunnen bieden naar de markt toe. Door de diverse netwerkkringen ervaren wij nu al meer naamsbekendheid en hebben zelfs nieuwe contacten gekregen met de Achterhoekse- en Twentse bedrijfsleven. Ondanks de diverse digitale netwerkmogelijkheden blijft het menselijke contact toch heel belangrijk.”

 

Bekijk alle resultaten