Alle resultaten

Werkbezoek Michiel Scheffers aan innovatieve bedrijven op de Veluwe

Welke ontwikkelingen zijn trending? Is er een nieuwe aflevering van Smartcafé beschikbaar? Wat gebeurt er in mijn regio op het gebied van innovatie? Lees hier het nieuws van RCT Gelderland!
Samenwerking

Werkbezoek Michiel Scheffers aan innovatieve bedrijven op de Veluwe

Shimano en Proti-FarmDe Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer bracht donderdag 22 december een werkbezoek aan Nunspeet en Ermelo. Na ontvangst op het gemeentehuis van Nunspeet, werden twee innovatieve bedrijven in Nunspeet bezocht: Shimano (wereldwijd leverancier en producent van geavanceerde fietsonderdelen, roeiapparatuur en hengelsportproducten) en Hellebrekers Technieken (specialist in proces-, meet en regel-, waterbehandeling- en gebouwinstallaties).
In de middag werd een bezoek werd gebracht aan het Ermelose bedrijf Proti-Farm, een wereldspeler op het gebied van grootschalige kweek en productie van insecten. Na ontvangst met een werkelijke heerlijke bitterbal van buffalowormen, werd een rondleiding gegeven van de insectenkwekerij.

 

De Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer bracht donderdag 22 december een werkbezoek aan Nunspeet. Hij werd hierbij vergezeld door het college van B&W van de gemeente Nunspeet, RCT, IGEV, bedrijvenkring Nunspeet en de Diamant.

Na ontvangst op het gemeentehuis van Nunspeet, werden twee innovatieve lokale bedrijven bezocht. Allereerst Shimano, wereldwijd leverancier en producent van geavanceerde fietsonderdelen, roeiapparatuur en hengelsportproducten. Daarna werd een bezoek gebracht aan Hellebrekers Technieken, specialist in proces-, meet en regel-, waterbehandeling- en gebouwinstallaties. Hierbij werd een demonstratie gegeven van de nieuwe mestverwerkingstechniek van Hellebrekers Technieken. Tijdens de lunch werd door RCT en IGEV een update gegeven over de activiteiten van het Innovatiehuis de Diamant, waarbij ook de succesvolle Veluwse Innovatieprijs aan bod kwam.

Na de lunch werd in kleiner gezelschap koers gezet naar Ermelo, waar een bezoek werd gebracht aan Proti-Farm. Dit Ermelose bedrijf is een wereldspeler op het gebied van grootschalige kweek en productie van insecten. Na ontvangst met een werkelijke heerlijke bitterbal van buffalowormen, werd een rondleiding gegeven van de insectenkwekerij.

Bekijk alle resultaten