Wie wint de Veluwse Innovatieprijs 2024?

Op 13 juni 2024 weten we het: de winnaars van de achtste Veluwse Innovatieprijs en CAI Challenge 2024. Het is inmiddels duidelijk dat het winnen van de Veluwse Innovatieprijs een bedrijf geen windeieren legt. Leadax kreeg er landelijke bekendheid door, Eplucon, de winnaar van 2022, is in weerwil van de krappe arbeidsmarkt sterk gegroeid in personeel en Myne, de winnaar van verleden jaar, was finalist van de Koning Willem I prijs. Lagemaat, winnaar van de publieksprijs in 2019, is zelfs de winnaar van de Koning Willem I prijs voor het mkb in 2024.

De kandidaten van de Veluwse Innovatieprijs 2024

– Van Werven, dienstverlener in Infra & Recycling 


Zij hebben werk gemaakt van emissievrij grondverzet. De uitdagende vraag daarbij is: hoe zorg je ervoor dat je het hele project van A tot Z emissievrij kunt uitvoeren: van transport van machines, de machines zelf tot stroom op de bouwplaats en woon-werkverkeer.

– Van Gelder Groep 


Zij hebben slimme technologie ontwikkeld waardoor het ontwerpproces van netwerk tracés volledig geautomatiseerd is: van functioneel tot aan definitief ontwerp. Ze noemen dit Smart Underground Engineering en kunnen met behulp hiervan bij de aanleg van leidingen of kabels het beste tracé bepalen.

– Jak and Oil 


Zij hebben een vernieuwende draai gegeven aan speeltoestellen. Hierdoor zijn deze toestellen voor jonge kinderen echte avonturenplatforms geworden die de fantasie prikkelen en uitdagen om zelf te leren.

– Allinq Digital

Zij hebben ‘In Control’ ontwikkeld die het vastleggen van netwerken in de grond eenvoudiger en nauwkeuring maakt. Met deze tool kun je simpel met je mobiel of tablet inmeten waardoor je een 3D weergave van de situatie onder de grond krijgt. Daardoor weet je exact wat er ligt, waar het ligt en hoe het ligt.

Genomineerden CAI Challenge van 2024

Bij de CAI Challenge, een nieuw element sinds vorig jaar, gaat het specifiek om innovaties met maatschappelijke impact die gebruik maken van de digitale snelweg (glasvezel).

  • Endura met slimmer achter de slimme meter
  • Loohorst/Flexyz met de bodemvochtsensor
  • Marius van Dokkum Museum met de Marius TV app.

De prijsuitreikingen voor beide prijzen vinden op 13 juni plaats bij AWL Techniek in Harderwijk tussen 16.00 en 21.00 uur. Wil je erbij zijn?

Bekijk alle resultaten