Alle resultaten

Winnaars Gelderse circulaire innovatie top 20

Op schrikkeldag, 29 februari, worden in Ulft de winnaars bekend gemaakt van de Gelderse circulaire innovatie top 20.
Schoon
Winnaars Gelderse circulaire innovatie top 20

Winnaars Gelderse circulaire innovatie top 20

Op schrikkeldag, 29 februari, worden in Ulft de winnaars bekend gemaakt van de Gelderse circulaire innovatie top 20. De Gelders gedeputeerde economie en innovatie, Helga Witjes benadrukt tijdens de uitreiking nog maar eens het belang van de omslag naar een circulaire economie: “Natuurlijk de felicitaties naar de winnaars. Ook dit jaar zijn het weer veel aansprekende genomineerden; van jong tot oud en van voeding tot machinebouw. En al die voorbeelden inspireren weer anderen. Zoals ondernemers ook het meest van andere ondernemers leren. Ook als provincie geven we in onze eigen organisatie het goede voorbeeld. Zoals hergebruik van asfalt op onze wegen. Dat jaagt de markt aan. Want circulair ondernemen wordt immers het nieuwe normaal.…”

Er worden drie prijzen uitgereikt: de circulaire change maker, de circulaire start up en de circulaire community. De jury onder aanvoering van voorzitter Louis Heinen van Leadax Innovations wijst de volgende winnaars aan:

Circulaire Change Maker: Green Road Equipment. We zijn van de wegenbouwmachines gewend dat ze op dieselbenzine draaien. Green Road Equipment bouwt deze machines om naar elektrische. Dit doen ze sinds 2020 en inmiddels hebben ze veertig walsen, asfaltspreidmachines en bitumensproeiwagens geëlektrificeerd. Dit doen ze in nauwe samenwerking met ketenpartners.

Circulaire Start Up: Statieheld. Deze start up heeft een slimme recycle bak voor kleine flessen en blikjes ontwikkeld, met een gemakkelijke inlevermethode onderweg en directe uitbetaling van statiegeld via een app.

Circulaire Community: De Verschilmakerij. Samen met basisschoolleerlingen heeft de Verschilmakerij afvalscheiding opgezet. Daarbij zijn mooie, schone en goed bruikbare grondstofstromen tot stand gekomen, de basis voor hergebruik. Daarnaast zijn er een lesprogramma en theatervoorstelling ontwikkeld over hergebruik.

Lees het volledige bericht op de website van de

Bekijk alle resultaten