Alle resultaten

“Gasloos verwarmen dankzij moderne elektrische verwarming”

Schoon
“Gasloos verwarmen dankzij moderne elektrische verwarming”

“Gasloos verwarmen dankzij moderne elektrische verwarming”

Het Deventer bedrijf Entrasol heeft de ambitie om binnen nu en drie jaar Europees marktleider te worden met hun verwarmingsproduct: de elektrische Carbon Nano Tube (CNT) verwarming. Het product is in Duitsland ontwikkeld en wordt daar ook vervaardigd. De verwarming lijkt op een rol behang, maar schijn bedriegt. Het materiaal CNT is een ultradun laagje koolstofsubstantie dat op een drager wordt gespoten. Deze CNT’s geleiden stroom duizendmaal beter dan koper, waardoor veel minder energie nodig is om dezelfde warmte op te wekken.

De verwarming werkt op 24 volt en kan verwerkt worden in wand, vloer en plafond. De toepassingsmogelijkheden zijn onbeperkt en sluiten aan bij de Europese beweging naar ‘all electric’ oplossingen. 

Producten en diensten

CNT kent veel voordelen. Het is duurzaam en de totale kosten zijn aanzienlijk lager dan vergelijkbare traditionele verwarmingssystemen of de warmtepomp. Het product is onverwoestbaar, kent een zeer snelle opwarmtijd en vraagt geen enkel onderhoud. En niet onbelangrijk: het is zeer eenvoudig te installeren. Juist dat is ideaal in een tijd waar technische handen schaars worden. De wandverwarming kan onder behang, latex of stuclaag worden aangebracht, de vloerverwarming onder bijna alle vormen van vloeren zoals gietvloeren, tegels, laminaat, parket en PVC. De korte opwarmtijd heeft als groot voordeel dat je alleen die ruimtes verwarmd waar zich mensen bevinden. Dit dynamische gedrag levert een enorme besparing in energie en dus geld op. Via de thermostaat of app wordt de temperatuur geregeld. 

Producten en diensten

Directeur Rindert-Jan Dijkstra: “Ons product is interessant voor een grote verscheidenheid aan branches. Wij zien een grote vraag in de markt van verduurzaming van vastgoed. Daarbij moet je denken aan woningbouwcoöperaties en in renovatie gespecialiseerde aannemers en installateurs”. Bouwers van chalets, caravans, vastgoed-eigenaren en partijen in de outdoorbranche tonen inmiddels ook belangstelling voor het product. Door de extreem geringe dikte en speciale hechtingslaag is het product eenvoudig te verwerken.

In Nederland is dit product in 2017 gelanceerd, maar nieuw is het allerminst. In Europa zijn inmiddels zo’n 300 projecten gerealiseerd.

Een sterk groeiend segment is ook de prefab (af)bouw: leveranciers van wanden en vloeren integreren de verwarming van Entrasol als halffabricaat in hun eigen producten. Zo is Entrasol in onderhandeling met een Nederlandse producent van systeemwanden. Ook wordt samen met een producent van ondervloeren nu een gezamenlijke ondervloer ontwikkeld, waarin de CNT-vloerverwarming al is verwerkt. Voor prefab woningbouw is deze verwarming ideaal: het kan eenvoudig in het productieproces worden opgenomen.

Entrasol - Rindert Jan Dijkstra A. Fokke P. de Boer

Exportambitie

Voor veel landen zijn de verwarmingsproducten van Entrasol interessant. Zoals Nederland een typisch “gasland” is, wordt in grote delen van Europa nog veel – op milieuonvriendelijke wijze gestookt, bijvoorbeeld op olie en hout. Ook Zuid-Europese landen, die op het eerste gezicht door het warmere klimaat minder interessant lijken, zijn volop geïnteresseerd. 

Entrasol bezit de exclusieve verkooprechten voor het grootste deel van Europa. 2019 staat daarom in het teken staan van een internationaal importeurs- en distributienetwerk opbouwen, waardoor versnelde expansie in Europa kan plaatsvinden. “Daarnaast zijn we in Nederland op zoek naar professionele installateurs die ons kunnen helpen de groeiende vraag naar Entrasol Verwarming goed aan te leggen. De eerste driehonderd projecten in Europa zijn gerealiseerd. De komende jaren volgen er nog duizenden!”

Klik hier voor meer interviews met duurzame bedrijven

Bekijk alle resultaten