Alle resultaten

Inspirerend boek over cleantech

In de Cleantech Regio (Stedendriehoek) ondernemen veel bedrijven duurzaam en circulair. We hebben hier een reeks inspirerende voorbeelden verzameld en gekeken hoe zij met hun afval omgaan, hoe ze tegen personeel aankijken, wat hun verbondenheid is met de regio en hoe innovatief ze zijn.
Schoon

Inspirerend boek over cleantech

Donderdag 17 december wordt het boek Oog voor de omgeving, Samen naar een schone toekomst gepresenteerd. Wil je hier online bij aanwezig zijn? Meld je dan aan bij de Cleantech Regio.

In het boek komen twintig ondernemers uit de Stedendriehoek aan het woord over hoe zij werken aan die schone toekomst. Ze vertellen hoe ze met energie omgaan, wat ze doen met hun afval, hoe ze met hun personeel omgaan, wat hun verbondenheid is met de regio en hoe innovatief ze zijn.

“Zij zijn zich terdege bewust van de omgeving waarin ze opereren. Ze vertellen, soms bevlogen, over hoe zij people, planet en profit combineren. Daarmee laten ze de ‘cleantech-werkelijkheid’ in de Stedendriehoek zijn. En maken ze de wereld een beetje mooier en leefbaarder”, aldus Arko van Brakel, directeur van de Cleantech Regio, in het voorwoord van het boek. Hij hoopt dat andere bedrijven zich hierdoor geïnspireerd voelen.

MKB Deventer, VNO-NCW en RCT Gelderland komen in de Cleantech Regio veelvuldig ondernemers tegen die oog hebben voor de omgeving. Of dat nu gaat om duurzaamheid, aandacht voor de regio waar je gevestigd bent, of de mensen. Om ook aan anderen te laten zien wat er nu gebeurt in de Cleantech Regio hebben de drie organisaties een kleine honderd bedrijven gesproken. De inspirerende resultaten daarvan zijn gepost op de websites van de Cleantech Regio, Ondernemend Cleantech Regio en RCT Gelderland. Een selectie van twintig bedrijven is terechtgekomen in het boek Oog voor de omgeving. Tijdens de bijeenkomst op 17 december presenteren wij je graag het boek. Aanmelden kan via deze link (website Cleantech Regio). Let op: de boekpresentatie begint om 16.00 uur.

De pagina met de interviews op deze website (lees hier de interviews) wordt de komende tijd verder uitgebreid. Bedrijven die vinden dat ze hierop niet kunnen ontbreken, kunnen daarover uiteraard contact met ons opnemen.

Dit artikel is gepubliceerd in Update 6 – december 2020. Bekijk hier alle verhalen uit de Update.

Bekijk alle resultaten