Alle resultaten

Van vergaderen naar vertrekken

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking
Van vergaderen naar vertrekken

Van vergaderen naar vertrekken

In Teuge staan nabij de luchthaven de Slaapfabriek en Vergaderfabriek. Zeker de Vergaderfabriek is een bijzonder gebouw. Het is het eerste gebouw in Europa dat helemaal uit de betonprinter komt. Inpandig is het al even bijzonder. Voor tal van verschillende soorten bijeenkomsten kun je er terecht, of het nu om een gezamenlijke yogasessie, een vergadering waarin besluitvorming centraal staat, of een bijeenkomst met veel interactie gaat. Het kan er allemaal. De huidige coronacrisis en de intelligente lockdown, die daar het gevolg van is, hebben tot grote gevolgen geleid voor zowel de Vergaderfabriek als de Slaapfabriek: ze zijn dicht.

Voor ondernemer Arvid Prigge en zijn vrouw Marjo geen reden om bij de pakken neer te zitten. Een nieuw innovatief plan is geboren en in recordtempo uitgevoerd: Virtual Farewell. Ook de uitvaartbranche is namelijk getroffen door de coronacrisis. Het aantal sterfgevallen is hoger en er zijn maar weinig mensen welkom bij een afscheid. Om die reden zijn Arvid en Marjo Prigge gestart met Virtual Farewell. Met een persoonlijke website en een veilige videoverbinding geven ze mensen toch de gelegenheid om ondanks de afstand op een warme, waardevolle manier afscheid te nemen. Hierbij benutten ze alle beschikbare audiovisuele mogelijkheden van de Vergaderfabriek, waardoor deelnemers bijvoorbeeld op afstand live kunnen inspreken. Bovendien, en dat maakt dit plan innovatief, is het Virtual Farewell niet alleen aan de orde tijdens de corona crisis. Met grote regelmaat zien we uitvaarten waar niet alle naasten bij kunnen zijn, of waarvoor grote reizen, al dan niet per vliegtuig, ondernomen moeten worden, met alle CO2-effecten van dien. Als de coronacrisis achter ons ligt, blijft het Virtual Farewell om die reden als extra vorm van dienstverlening bestaan.

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten