Alle resultaten

Videopodcast: Bas Hommelink van Binx Smartility over ondernemen en COVID-19

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking

Videopodcast: Bas Hommelink van Binx Smartility

Bas Hommelink werkt vanuit huis en dat gaat voor de kantooromgeving van Binx ook goed, omdat ze al voor het coronatijdperk met Microsoft Teams werkten. Dat komt ze nu goed van pas. Nu zien ze dat ook de ‘bouwplaatsen’ hier nog veel meer gebruik van maken. Sterker: door deze manier van werken zien ze de productiviteit op sommige vlakken zelfs omhoog gaan!

Ze zijn blij met de overheidsmaatregelen en dat er dus, met de veelbesproken aanpassingen, op dit moment nog verder gewerkt kan worden. Flexibiliteit helpt ze door deze tijd heen. Op dit moment gaat het eigenlijk nog best goed, met name nu iedereen een beetje aan de situatie went, en draait alles overall op 80%. Vooral bij de afdeling onderhoud is het op dit moment minder. Verder laten de langere levertijd van materialen en een pas op de plaats bij particuliere opdrachten zien dat we in crisistijd zitten. Ook zien ze wel eens uitstel, omdat er bijvoorbeeld bezichtigingen niet of anders doorgaan. De realiteit is wel dat in de bouw de klap altijd later komt, dus Bas verwacht dat ze over een half jaar pas het echte gezicht van de recessie gaan zien. 

Branche-organisaties zijn een belangrijke bron van informatie en natuurlijk gewoon de tv en de collega’s in het werkveld. Die zijn een erg belangrijke thermometer over hoe het gaat. Er is nog meer contact met elkaar dan 3 weken geleden. Stagiaires die hier al liepen gaan gewoon door. Nieuwe hebben we even stopgezet, maar het doel is natuurlijk om dit zo snel mogelijk weer op te pakken. 

Het geeft ons nu de tijd om te innoveren en met Smartility aan de slag te gaan. Dit gaat nu zeker versnellen. We kunnen nog een slag maken als het gaat op product-toepassingen. Wat dat betreft schuiven we meer en meer op richting de industrie. We zien dat grote elementen panklaar in de fabriek gemaakt worden en alleen maar op de bouw geïnstalleerd hoeven te worden.

Duurzaamheid en gezondheid worden na het Corona-spectakel belangrijke thema’s, denkt Bas. Het is een wake-up call. Er zal een ander soort economie ontstaan, waar andere normen en waarden gevraagd worden. Noaberschap en lokale kracht worden daarbij super belangrijk. Kennisdelen, producten uit regio en samenwerken met je directe keten zijn dan onmisbaar. 

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten