Alle resultaten

Videopodcast: Eef Bus (Feestkoning) en Jurgen van Ast (Settle)

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking

Videopodcast: Eef Bus (Feestkoning) en Jurgen van Ast (Settle)

Op Goede Vrijdag ontdekken we de anderhalvemetereconomie samen met Jurgen van Ast en Eef Bus. Welke kansen zijn er in de crisis?! Jurgen is eigenaar van Settle, stofferingsbedrijf van stoelen uit Winterswijk en Achterhoeker Eef is o.a. van de Feestkoning, waar openingen, cocktails en bedrijfsfeesten worden georganiseerd. Beiden hebben razendsnel geschakeld toen ze merkten dat de branche waar ze in werkzaam zijn grotendeels zou gaan stilvallen.

Eef stond op het moment dat Rutte zijn speech deed voor de intelligente lockdown aan de kassa, veel te dicht op de kassière. Zo is het idee ontstaan voor het maken van spatschermen. Binnen 24 uur stond, samen met een aantal partners in de branche die ook nieuwe kansen zagen, de webshop online. Nu verkopen ze via die webshop, met name naar kleine zelfstandig ondernemers. Veel klanten en mede-ontwikkelaars zijn vertrouwde gezichten binnen de branche, die nu dus allemaal iets moeten met hygiëne en protocollen daaromtrent.

Verder werken ze samen met een bedrijf die normaal spirits afvult, en nu flessen desinfectiemiddel voor de zorg is gaan vullen. Er is dus een hele omslag gaande binnen het bedrijf. Sterker: Eef is een nieuw bedrijf gestart om deze kansen te pakken.

Jurgen heeft ook snel geschakeld. Een medewerker belde op zaterdag dat ze zelf ook wel mondkapjes konden gaan maken. Op dit moment is het nog niet echt nodig, ook al blijkt uit de media dat de paniek best groot is onder zorginstellingen. VWS heeft tot op dit moment bedankt voor het aanbod. Ze zetten 4 lijnen neer (o.a. bij Auping) en hebben Settle even op een wachtlijst gezet. Ze blijven wel produceren, want er komt zeker een moment behoefte aan.

Ook zijn ze binnen Settle elkaar aan het scholen zodat ze allemaal breder ingezet kunnen worden. Het bedrijf gebruikt hier maximaal deze tijd van arbeidsverkorting. Verder wordt het online platform aangepakt omdat er nu gewoonweg meer ruimte voor is.

Jurgen geeft verder nog aan dat het aantal besmettingen in de Achterhoek zo laag zijn, omdat wij ons goed houden aan de regels, maar ook omdat wij niet ver reizen voor ons werk. Er is in deze regio minder beweging, wat nu dus goed uitkomt. Dat de regio zo dun bevolkt is werkt dus nu in ons voordeel. Dit kunnen we nu ook zien als een kans om mensen naar onze mooie regio te krijgen!

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten