Alle resultaten

Videopodcast: Elja Vels van Heel Metaal over ondernemen en COVID-19

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking
Videopodcast: Elja Vels van Heel Metaal over ondernemen en COVID-19

Videopodcast: Elja Vels van Heel Metaal

In deze videopodcast: Elja Vels, directrice van Heel Metaal B.V. Bij haar bedrijf is de coronacrisis, naast de vaker benoemde voorzorgsmaatregelen, vooral zichtbaar geweest bij een groot deel van de Poolse werknemers die van de ene op de andere dag vertrokken omdat de grenzen dicht gingen. Dit had natuurlijk direct effect op de productie. Klanten gingen gelukkig heel flexibel om met de latere levering van de producten. Personeel dat overblijft springt extra bij. Er is volop begrip.

Eigenlijk is dit wel exemplarisch voor wat Elja meemaakt de laatste weken… Ondanks dat we in zwaar weer zitten, ook al is dat nu in de productie nog niet te merken, is iedereen in en rondom het bedrijf flexibeler en creatiever dan 3 weken geleden. Ze merkt niet dat er al iemand bij de pakken neer gaat zitten. Nog sterker: op dit moment is er zelfs bij een impopulaire maatregel geen enkele wanklank! Die volledige medewerkingen en waardering in de kleine dingen geven hoop. 

Op dit moment is alles wat uit Italië kwam ook hier in Nederland leverbaar, maar het is de vraag hoe lang dat goed gaat omdat ieder bedrijf creatief moet zijn waar ze de materialen vandaan halen. Ze hoopt dan ook dat de overheid snel met zekerheid komt. Het is van levensbelang voor sommige bedrijven dat er wordt bevestigd wat is beloofd. Het grootste gevaar voor bedrijven is met name het hoge ziekteverzuim, schat ze zo in.

Elja ziet verder dat er juist nu binnen haar bedrijf kansen zijn om de zaken eens vanuit een ander licht te bekijken. Onder het motto: ‘Elk nadeel heb ze voordeel’, ziet ze dat er door deze situatie ruimte voor nieuwe en verdere ontwikkeling. Dit moet, als alles achter de rug is, een enorme veerkracht teweeg brengen.   

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten