Alle resultaten

Videopodcast: Frans Verhaegh van MEVO over ondernemen en COVID-19

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking
Videopodcast: Frans Verhaegh van MEVO over ondernemen en COVID-19

Videopodcast: Frans Verhaegh van MEVO

Frans Verhaegh, eigenaar van MEVO Precision Technology, is aan het woord in onze videopodcast. Op dit moment loopt alles nog redelijk door, ook omdat MEVO toeleverancier en veelal onderdeel van een lange keten is. Op dit moment draaien ze zo’n 70 procent, maar Frans verwacht dat de echte klap over ongeveer een maand gaat komen en dat het langdurig gaat zijn.

Op dit moment gebruiken ze de ‘tijd’ die over is om nieuwe dingen te ontwikkelen en/of oude plannen weer eens op te pakken. Je hebt nu gewoonweg meer tijd en ruimte. Het personeel snapt goed dat het een uitzonderlijke situatie is en Frans is verrast door de mate van zelfstandigheid van zijn mensen. 

Het is voor alle bedrijven van belang dat de overheid, die heel snel met plannen kwam, nu ook over gaat tot actie. De banken zijn ook een hele belangrijke schakel om bedrijven wat lucht te geven. Met de hypotheken zijn ze best flexibel, maar als het om de leasecontracten gaat (voor bedrijven met dure machines de grootste kostenpost) zitten er nog veel juridische haken en ogen aan. Blijkbaar is een leasecontract verlengen of opschorten lastig.

-Het is een vraag die wij ook direct via VNO-NCW meenemen-  

Het is lastig om kansen aan te geven, al ligt er al wel een order voor een onderdeel van een beademingsapparaat dat met stoom en kokend water moet komen. Harold Vulink belooft mee te denken om een koppeling te maken naar andere bedrijven zodat de order wellicht in de Achterhoek kan blijven.

Verder legt Frans een interessant ‘denkertje’ op tafel die hij heeft gehoord vanuit Australië: ‘zou het niet eerlijk én makkelijker te regelen zijn als echt alles behalve de voedselketen 2 maanden dicht gaat!? We zetten alles op pauze zodat overheidsmaatregelen voor iedereen hetzelfde zijn en er minder met verschillende maten gemeten kan worden…’

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten