Alle resultaten

Videopodcast: Henk Hanskamp van Hanskamp AgriTech

Ook nu, tijdens de corona-epidemie, blijven de innovatiemakelaars van RCT Gelderland volop actief om ondernemers in de maakindustrie te ondersteunen in deze barre tijden.
Samenwerking

Videopodcast: Henk Hanskamp van Hanskamp AgriTech

Henk is melkveehouder, maar beter bekend van het Cowtoilet waar hij verschillende prijzen mee heeft gewonnen. De ontwikkeling van dit koeientoilet liep eigenlijk perfect samen met overheidsmaatregelen om de stikstofuitstoot terug te dringen binnen de boeren bedrijven. Door de Coronacrisis is nieuw overheidsbeleid hieromtrent opeens uitgesteld.

Voor Henk de reden om een aantal tijdelijke contracten stop te zetten. Iets dat je als ‘mensen-mens’ ondernemer niet in de koude kleren gaat zitten. Hij vertelt openhartig hoe dit soort gesprekken verlopen en dat je daar slapeloze nachten van kunt hebben. Er is een tweestrijd omdat je als ondernemer het risico niet kunt lopen, maar ook weet dat er gezinnen achter je teamleden zitten die van inkomen afhankelijk zijn. Toezeggingen kun je niet doen, maar je wilt wel zorgen dat de deur voor de toekomst wel geopend blijft.

Het bedrijf heeft (door Calvinistisch denken) gelukkig zo min mogelijk geleend en via leaseconstructies gedaan en kan daardoor prima doordraaien, ondanks dat export naar Duitsland en Frankrijk op dit moment lastig is en de melkprijzen zakken. Henk is erg blij hoe de overheid heeft geregeerd op de crisis, maar hoopt wel dat ze aan de beloften kunnen voldoen. Ergens is er toch een beetje wantrouwen of de regelingen niet, met kleine lettertjes, nadeliger uitvallen dan beloofd.

Terug naar alle praktijkverhalen en tips

Bekijk alle resultaten